Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 barn ble smittet av E. coli i barnehage i Trondheim

Aldri før er så mange unger blitt smittet av bakterien i en barnehage i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||For to måneder siden ble 18 barn ved Tempe barnehage i Trondheim smittet av E. coli. Aldri før er så mange unger blitt smittet av bakterien i en barnehage i Norge.

- Dette er et helt spesielt tilfelle. Ut ifra vår kunnskap har ingen annen barnehage i Norge blitt så hardt rammet av E. coli, opplyser Erik Wahl, seniorrådgiver i Mattilsynet, til Adresseavisen.

Både Mattilsynet og Trondheim kommune kom raskt i gang med å lete etter smittekilden til utbruddet, men Mattilsynet har ikke klart å finne kilden, selv om mye kan tyde på at bakterien har smittet via dyr.

Ingen av barna er blitt alvorlig syke, ettersom de er rammet av en mild variant av tarmbakteriene, men tre barn er fortsatt hjemme på grunn av E. coli.

Mattilsynet opplyser at tilfellene ved denne barnehagen ikke har noe å gjøre med det nasjonale utbruddet som ble påvist denne uken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media