Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 ble drept etter at IS angrep kjøpesenter i Bagdad

Angriperne tok mellom 50-75 gisler, ifølge irakiske sikkerhetsstyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ekstremistgruppen IS har tatt på seg ansvaret for angrepet på kjøpesenteret som tok livet av minst 18 personer.

I forkant av gisseltakingen sprengte angriperne en bil før de deretter skjøt på menneskemengder i et tettbefolket strøk i øst i hovedstaden. Angriperne skal deretter ha gått inn kjøpesenteret al-Jawhara i den irakiske hovedstaden Bagdad.

Kjøpesenteret er på mellom fire og fem etasjer og ligger i handlestrøket i al-Jadida, et område der i hovedsak sjiamuslimer bor.

Tok flere titalls gisler Sikkerhetstryker som AP har snakket med forteller at angriperne skal ha tatt 50 til 75 personer som gisler. Kvartalet rundt kjøpesenteret har blitt avsperret og irakiske sikkerhetsstyrker har ankommet stedet.

- Da sikkerhetsstyrkene kom for nærme, drepte angriperne tre gisler, sa en politibetjent til AFP.

Politikilder som BBC har snakket med forteller at to av angriperne detonerte eksplosiver som de hadde festet til kroppen. Flere gisler skal ha blitt drept som følge av eksplosjonene.

To angripere ble skutt og drept av sikkerhetsstrykene, mens fire andre ble arrestert.

Flere angrep Det ble også detonert to bomber i byen Muqdadiya som ligger 80 kilometer nord for hovedstaden Bagdad. En selvmordsbomber skal ha detonert eksplosiver inne i et kasino i byen. Kort tid etter eksploderte ei bombe i en bil på utsida da redningsmannskap og andre kom til bygningen.

Tidligere på dagen ble tre drept og åtte såret da en bilbombe gikk av nær en restaurant i byen Baquba, 60 km nordøst for Bagdad, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Til å begynne med var det ingen som tok på seg ansvaret, men IS har i kveld postet en uttalelse på nettet hvor de sier de at de sto bak angrepene.

 ANGREP KJØPESENTER: Væpnede menn har tatt flere titalls gisler på et kjøpesenter ikke så langt unna den amerikanske ambassaden i Bagdad. Foto: googlemaps
ANGREP KJØPESENTER: Væpnede menn har tatt flere titalls gisler på et kjøpesenter ikke så langt unna den amerikanske ambassaden i Bagdad. Foto: googlemaps Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media