Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 døde etter uvær i USA. Jenny (19) mistet «bare» hjemmet: - Alt dette kan erstattes. Vi kan ikke erstatte hverandre

Kraftig uvær i de sørøstlige delene av USA.

MISTET HJEMMET: Jenny Bullard og foreldrenes hus ble revet i fillebiter av det kraftige uvære. Men Jenny mener hun har vært heldig. Foto: AP Photo / Branden Camp / NTB scanpix
MISTET HJEMMET: Jenny Bullard og foreldrenes hus ble revet i fillebiter av det kraftige uvære. Men Jenny mener hun har vært heldig. Foto: AP Photo / Branden Camp / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag og øndag herjet tornadoer og kraftig uvær de sørøstlige delene av USA.

Så langt er 18 personer bekreftet omkommet som følge av det ekstreme været. Lørdag døde fire personer i Mississippi, og 14 personer er bekreftet omkommet i Georgia søndag, skriver nyhetsbyrået AP.

- Knust lokalsamfunn

I et boligfelt i nærheten av Adel omkom sju personer i den voldsomme vinden. Halvparten av de omkring 40 boligene ble ødelagt, skriver NTB.

- Disse stormene har knust lokalsamfunn og hjem i de sørlige delene av Georgia, og staten stiller alle ressurser tilgjengelig for de berørte områdene, heter det i en uttalelse fra Georgias guvernør, Nathan Deal, skriver BBC.

Ikke langt fra boligfeltet som nesten ble jevnet med jorden av vinden bor 19 år gamle Jenny Bullard og hennes foreldre.

- Alt kan erstattes

Bullard slapp unna uvære med skader i en arm, og gikk søndag gjennom plankehaugen som inntil det voldsomme været slo til var hennes hjem.

Alt som står igjen av huset er et soverom og en del av kjøkkenet.

- Det er en forferdelig tragedie. Men alt dette kan erstattes. Vi kan ikke erstatte hverandre. Vi er ekstremt heldige, sier Bullard til nyhetsbyrået AP.

Tidlig søndag morgen ble hun vekket av lyden av hagl på taket. Da hun gikk ut av rommet ble hun slått overende av en vegg som kollapset.

Hun kom seg opp og fant faren sin, Jeff, som ropte på henne og ba henne om hjelp til å komme seg løs.

De fikk med seg Jennys mor og klatret over plankerester og møbler der veggen til hjemmekontoret deres hadde stått, og tok seg ut av huset.

TORNADOMAT: Dette hiset ble rett og slett delt i to da en tornado feide gjennom Georgia søndag. Foto: EPA / MARK WALLHEISER / NTB scanpix
TORNADOMAT: Dette hiset ble rett og slett delt i to da en tornado feide gjennom Georgia søndag. Foto: EPA / MARK WALLHEISER / NTB scanpix Vis mer

Store materielle skader

President Donald Trump har allerede vært i kontakt med guvernøren i Georgia, Nathan Deal, for å «uttrykke våre ektefølte kondolanser for livene som ble tatt».

- Tornadoene var voldsomme, mektige og sterke og folk har blitt utsatt for store lidelser. Vi skal hjelpe Georgia, lovet Trump søndag.

Det er store materialle skader og guvernøren har erklært unntaktstilstand i sju av Georgias sørligste fylker.

Meteorologene i National Weather Service varslet tidlig søndag at Georgia, den nordlige delen av Florida og det sørøstlige hjørnet av Alabama kan bli rammet av en lang rekke kraftige tornadoer, ødeleggende vind og haglbyger utover dagen.

Også sentrale deler av Florida og South Carolina kunne bli rammet utover kvelden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling