Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 drept i valguro i Kenya

Bråket startet da president Kibaki utropte seg til vinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 personer ble natt til mandag drept vest i Kenya i uroen som har oppstått etter valget, ifølge kenyansk politi.

- Vi har funnet sju lik i Nakuru, og vi leter etter flere, sier den lokale politisjefen Stephen Munguti.

- De ble ikke drept av politiet, men under kamper mellom rivaliserende politiske grupper, framholder han.

Ytterligere sju personer ble skutt og drept av politiet i Kisumu, Kenyas tredje største by og et kjerneområde for opposisjonskandidaten Raila Odinga.

Også i en landsby i nærheten av Kapsabet ble fire personer drept, sier politiet.

Urolighetene startet da sittende president Mwai Kibaki ble utropt som valgvinner og tatt i ed for fem nye år søndag.

Opposisjonen anklager regjeringspartiet for omfattende valgfusk, og opposisjonsleder Odinga har varslet en større demonstrasjon i den kenyanske hovedstaden i dag. (NTB - AFP) .

 PÅ FLUKT FRA POLITIET:  En tilhenger av et av opposisjonspartiene på flukt fra politiet i Nairobi i dag etter at urolighetene brøt ut. 18 mennesker er bekreftet drept i uroen. Foto: EPA/Scanpix.
PÅ FLUKT FRA POLITIET: En tilhenger av et av opposisjonspartiene på flukt fra politiet i Nairobi i dag etter at urolighetene brøt ut. 18 mennesker er bekreftet drept i uroen. Foto: EPA/Scanpix. Vis mer
FEM NYE ÅR: President Mwai Kibaki har utropt seg selv til vinner og president i fem nye år i Kenya. Da startet voldelige sammenstøt flere steder i Kenya. Ifølge myndighetenes tall vant Kibaki valget med om lag 200.000 stemmer. Flere opposisjonsgrupper mener det har vært valgfusk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling