Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen at det ligger 40 pasienter på forskjellige sykehus og 18 av dem kjemper for livet. Her tar hun imot kong Harald og dronning Sonja på Ullevål sykehus i Oslo søndag ettermiddag. Kongeparet var tilstede for å besøke skadde etter terroraksjonene i Regjeringskvartalet og på Utøya fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen at det ligger 40 pasienter på forskjellige sykehus og 18 av dem kjemper for livet. Her tar hun imot kong Harald og dronning Sonja på Ullevål sykehus i Oslo søndag ettermiddag. Kongeparet var tilstede for å besøke skadde etter terroraksjonene i Regjeringskvartalet og på Utøya fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

18 fortsatt kritisk såret etter angrepene

40 pasienter ligger på forskjellige sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 18 personer er fortsatt kritisk eller alvorlig såret etter terrorangrepene fredag, går det fram av de oppdaterte opplysningene Oslo universitetssykehus offentliggjorde søndag kveld.

Til bt.no sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen at det ligger 40 pasienter på forskjellige sykehus og 18 av dem kjemper for livet.

Statsråden sier terrorangrepene har vært en utfordring for beredskapen til helsevesenet, men at helsevesenet har fungert veldig bra.

- Folk slapp alt de hadde i hendene og meldte seg på jobb, sier Strøm-Erichsen.

De oppdaterte tallene viser at Oslo universitetssykehus fikk inn de hardest sårede. I alt kom det 32 pasienter. 11 av dem kom fra Regjeringskvartalet og 21 fra Utøya.

Seks av dem som kom fra sentrum er fortsatt kritisk såret mens 12 av de kritisk sårede kommer fra Utøya. En av dem som kom fra Utøya døde søndag, slik at det nå er 31 pasienter igjen på Oslo universitetssykehus. De aller fleste ligger på Ullevål sykehus, mens noen er overført til Rikshospitalet av medisinske grunner. En er overført til Aker.

Ved Ullevål sykehus er legene svært imponert over det arbeidet som ble gjort av personellet ved Ringerike og Bærum sykehus. Mange av de hardest sårede kom til Ullevål via sykehusene i Vestre Viken HF.

Mange med lettere skader er overført til sykehus i nærheten av sine hjemsteder.

(NTB)