Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 irakiske gutter søkte jobb hos amerikanerne - ble bakbundet og skutt i nakken

18 unge bygningsarbeidere fra Bagdad ble savnet etter at de dro for å søke jobb på en amerikansk base i Mosul. Nå er de funnet henrettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Likene av de 18 unge sjiamuslimene fra Bagdad ble i går funnet på en bondegård ved Mosul i Irak. Ifølge den offisielle irakiske TV-stasjonen Al Irakija og amerikanske medier skal mennene ha reist i minibuss fra Bagdad i desember for å søke jobb.

Irakisk politi tror guttene ble drept 8. desember. Ifølge politiet i Bagdad var guttene mellom 14 og 20 år. De skal ha blitt bakbundet og deretter henrettet med nakkeskudd.

De siste to ukene har antall angrep i Irak økt kraftig. Analytikere kaller intensiviteten i de siste angrepene for åpen krigføring. Det er åpenbart at opprørerne systematisk forsøker å gjøre alt for å skremme befolkningen fra å stemme ved valget.

De som samarbeider med okkupasjonsmakta USA risikerer umiddelbart å bli drept. Stadig flere frykter borgerkrig mellom de sannsynlige valgvinnerne, sjiamuslimske partier, og militante sunnimuslimer.

Den midlertidig presidenten, sunnimuslimen Ghazi al-Yawer, er åpen for å utsette valget 30. januar, eller å dele opp valget og gjennomføre valget provins for provins.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media