18 kilos stein smadret frontruta

Trodde det var en ørn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gerd Hansen kjørte hjem mot Berlevåg 21-tiden tirsdag kveld. Ved Hergenæringa, midt mellom Kongsfjord og østre Risfjord, gikk raset.

–

.

Jeg så noe i øyekroken, en stor ting og to mindre, og tenkte «Der kommer ørnen». Så knaste steinen igjennom ruta, sier Hansen til Dagbladet.


Utrolig nok kom 53-åringen uskadd fra steinraset.


–

.

Jeg lente meg mot siden, og unngikk å bli truffet av ruta, som etter hvert raste inn, sier hun.

Lå på passasjersiden

Like bak kom mannen Ruben Hansen i egen bil. Han så også raset som gikk, men skjønte ikke at konas bil var truffet før han så ruta som raste inn igjennom bakruta.


–

.
EN ØRN: Gerd Hansen trodde først det var en ørn hun så komme mot seg, men det viste seg å være en diger stein. Flaks og en heldig uvane gjorde at den ikke traff henne. Foto: ARNT EIRIK HANSEN
EN ØRN: Gerd Hansen trodde først det var en ørn hun så komme mot seg, men det viste seg å være en diger stein. Flaks og en heldig uvane gjorde at den ikke traff henne. Foto: ARNT EIRIK HANSEN Vis mer

Jeg stoppet bilen, gikk ut, og sammen med mannen min lette jeg etter steinen. Etter litt fant vi den, på gulvet på passasjersiden, sier hun.


Hun veide steinen til 18,4 kilo da hun hadde kommet trygt hjem.

Gerd mener at en uvane i trafikken kan ha reddet livet hennes denne gangen.


Ofte ras

–

.

Jeg lå midt i veien, fordi strekket er såpass oversiktlig. Hadde jeg ligget lenger inn mot kanten, i min egen kjørebane, hadde jeg fått steinen midt i hodet, sier hun.


Hun varslet politi og forsikringsselskap med en gang. I går ringte veivesenet, og signaliserte at de vil foreta utbedringer på strekningen.


–

.

Det er ikke første gang det går ras der. De må sope veien for stein av og til. Hadde jeg hatt med meg en passasjer, eller hvis en bil med en hel familie hadde blitt truffet, kunne dette gått riktig ille, sier Gerd Hansen.


SLAPP MED SKREKKEN: Gerd Hansen fikk en 18 kilos diger stein gjennom frontruta på bilen, men kom utrolig nok fra det uten skader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer