Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 lik funnet dumpet i Irak

Alle var skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

13 av de drepte, deriblant en ung kvinne, ble oppdaget i nærheten av Latifiyah, 40 kilometer sør for Bagdad. Ifølge innbyggere tydet kulehullene på at de hadde blitt skutt på kloss hold. De fleste var menn mellom 20 og 40 år, mens kvinnen så ut til å være i midten av 20-årene.

Innbyggerne ville ikke varsle politiet fordi de var redde for represalier fra opprørere. De har flere steder satt opp kontrollposter hvor alle som kjører forbi, blir sjekket.

I nærheten av byen Kut, som også ligger sør for Bagdad, ble fire irakere som arbeidet for et utenlandsk selskap, funnet drept. De skal tidligere ha mottatt trusler fordi de samarbeidet med utlendinger, opplyste politiet.

Også nord for Bagdad ble det oppdaget et lik som lå og fløt i en elv i dag. I tillegg ble en seks år gammel jente og tre andre personer såret da amerikanske soldater begynte å skyte på en bil som kom bak dem.

En av de sårede forteller at soldatene skjøt etter at de selv ble beskutt på hovedveien nordøst for Kut.

I går ble 15 nasjonalgardister kidnappet på en øde vei vest i landet.

Gruppen Ansar al-Sunna har påtatt seg ansvaret for bortføringen via en kunngjøring på et islamistisk nettsted. Gruppen sier ingenting om hva slags skjebne som venter soldatene.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media