18 meter opp dytter hun venninna utfor kanten

Den unge kvinnen som sto for den livsfarlige dytten, har erklært seg skyldig i retten.

DYTTET: 16 år gamle Jordan Holgerson kunne ha dødd da en venninne dyttet henne fra en bro, 18 meter over vannet. Video: CNN Vis mer

I fjor sommer fikk den dramatiske videoen av den da 16 år gamle Jordan Holgerson, som ble dyttet ned fra fra en 18 meter høy bru i Moulton Falls nordøst for Portland i delstaten Washington, massiv oppmerksomhet over store deler av verden.

Holgerson brakk fem ribbein og punkterte begge lungene som følge av fallet.

Det var 19 år gamle Taylor Smith som sto bak den potensielt livsfarlige dytten. The Columbian skriver at hun denne uka sa seg skyldig i grov uaktsomhet og i å ha satt andre i fare.

Lovbruddene har en strafferamme på ett år i fengsel og en bot på 5000 dollar - noe som tilsvarer drøyt 45 000 norske kroner.

Straffeutmålingen er ventet senere denne måneden, men avisa skriver at påtalemyndighetene ikke vil be om fengselsstraff for den unge kvinnen. Det er derimot ventet at hun blir idømt samfunnsstraff.

Både Holgerson og Smith har figurert i lokale, såvel som nasjonale medier, etter episoden.

Holgerson har utalt til NBCs «Today» at hun er delt når det kommer til hvilken straff hun håper Smith får.

- Noen dager tenker jeg at hun bør i fengsel, mens andre dager tenker jeg at det er i overkant strengt. Utgangspunktet mitt i retten har derfor vært at jeg håper de kommer til en rettferdig dom. Nå vil jeg bare være ferdig med det, for dette har vært en lang prosess.

Smith har selv uttalt seg til CBS, og har uttrykt anger for det som skjedde.

- Det var aldri min hensikt å skade henne, eller noen andre for den saks skyld. Aldri. Jeg er lei meg for at det ble sånn, har hun sagt.