1,8 millioner kinesere på rømmen

Tyfonen Wipha treffer Shanghai onsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For et døgn siden  var det planer for å skjerme 200 000 innbyggere langs kyststripen til Shanghai fra tyfonen Wipha. Da nattemørket hadde senket seg tirsdag kveld opplyste kinesiske myndigheter at 1,8 millioner innbyggere var evakuert fra husbåter og enkle boliger ute ved havet.

Dermed har hver tiende innbygger i Kinas største by (mellom 17 og 20 millioner) rømt unna det verste uværet på den kinesiske østkysten siden 1997. Da tok tyfonen Winnie  236 menneskeliv.

Tyfonen er ventet å treffe gigantbyen onsdag morgen. Verken de store nyhetsbyråene eller engelskspråklige kinesiske medier forteller HVOR 1,8 milliionr mennesker gjør av seg i uværet.

Bare en omkommet

Wipha - kvinnenavn på thai - oppførte seg penere over Taiwan tirsdag enn fryktet. Ifølge nyhetsbyrået AP er det bare registrert ett dødsfall. En bygningsarbeider fikk et stillas over seg.

Alle skoler er stengt i Shanghai  onsdag, og meterologene kom med et par lyspunkter ved midnatt lokal tid: Wipha ser ut til å treffe på det hardeste litt lenger sør for Shanghai enn først beregnet, og vinden er allerede i ferd med å avta i styrke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer