Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1,8 millioner mener Trump er for vulgær til å møte dronningen. I dag faller dommen i Storbritannia

- Vi bør ikke rulle ut den røde løperen, mener borgermesteren av London.

VIL IKKE HA BESØK: Borgermester i London, Sadiq Khan, ønsker ikke å ha Donald Trump på besøk til Storbritannia. Regjeringen i landet ønsker derimot den nye presidenten velkommen. Foto: NTB Scanpix
VIL IKKE HA BESØK: Borgermester i London, Sadiq Khan, ønsker ikke å ha Donald Trump på besøk til Storbritannia. Regjeringen i landet ønsker derimot den nye presidenten velkommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det britiske parlamentet skal i dag debattere om hvorvidt Donald J. Trump skal nektes et offentlig besøk til Storbritannia.

Dette etter at 1,8 millioner har underskrevet en kampanje mot USAs president. Der står det at «Trumps kvinnehat og vulgære framferd er veldokumentert».

Aksjonens bakmenn mener i tillegg at et Trump-besøk ville gjort skam på dronningen.

- Vi bør ikke rulle ut den røde løperen, sier London-borgermester Sadiq Khan, ifølge Huffington Post.

Kritisk London-borgermester

Khan er en av dem som støtter kampanjen.

Han trekker fram Trumps nå forføyede innreiseforbud som årsak til at han ikke vil ha noe offentlig besøk, ifølge Associated Press.

Når en amerikansk president kommer på et slikt besøk, er det vanligvis en stor begivenhet i Storbritannia.

Tradisjonen tilsier at dronning Elizabeth er vertskap. Hvis Trump nektes dette, ville det vært et svært tydelig politisk signal.

SPØKEFULL: Den amerikanske presidenten Donald Trump og Storbritannias statsminister Theresa May holdt for første gang en pressekonferanse i Washington fredag. Trump var i et spøkefullt humør og dro flere vitser, blant annet om sitt eget dårlige forhold til mediene. Video: CNN. Vis mer

May for besøk

Det ville også vært i mot regjeringen og Theresa Mays ønske.

Statsministeren har offentlig forsvart Storbritannias beslutning om å invitere Trump på statsbesøk. Den konservative lederen har også hatt et møte i Washington med republikaneren.

- Våre to land har et unikt forhold, sa May da hun møtte Trump som på sin side hyllet Storbritannia for Brexit.

Regjeringen har likevel en plikt til å svare på ethvert opprop med over 10.000 underskrifter.

- Jeg har klart å bygge videre på forholdet vi har til vår viktigste allierte, og få noen svært viktige avtaler med herr Trump, sa May ved forrige månedskifte, ifølge The Guardian, om forholdet mellom USA og Storbritannia.

- Hva mer må Trump gjøre

Da var hun i debatt med Labour-leder Jeremy Corbyn.

Han kritiserte Trumps daværende innreisenekt til USA for statsborgere fra syv land. Corbyn gikk også ut mot presidentens uttalelser angående tortur.

- Hva mer må Trump gjøre før statsministeren vil høre på de 1,8 millionene som har bedt om å trekke tilbake Trumps invitasjon, uttalte Jeremy Corbyn.

Donald Trump kommer selv ikke til å holde noen appell til de britiske politikerne foran dagens avgjørelse, ifølge The Telegraph.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling