Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18-millioners villa solgt på elleve dager

- Jeg tror oppgangen vil fortsette, men samtidig er det mer usikkert nå enn det var i 2014 og 2015, sier Terje Halvorsen i DNB Eiendom.

 Gikk raskt:  Salget av villaen i Ropernveien på Snarøya gikk raskt unna. Foto: Inviso/DNB Eiendom
Gikk raskt: Salget av villaen i Ropernveien på Snarøya gikk raskt unna. Foto: Inviso/DNB Eiendom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ropernveien 72 på Snarøya er et eksempel på en enebolig i det høye prissjiktet som vekket interesse i markedet i fjor. Boligen ble lagt ut med prisantydning 17,8 millioner og takst på 18 millioner.

- Jeg hadde ventet god interesse, men var forberedt på at det kunne ta mer tid. I stedet gikk det veldig raskt. Den lå ute i kun elleve dager og det er sjeldent i denne prisklassen, sier eiendomsmegler Bettina Due i DNB Eiendom til Finansavisen.

Etter to visningsdager og budrunde ble boligen solgt til 18 millioner kroner. En familie med barn endte opp med å kjøpe eneboligen, og med et boareal på 259 kvadratmeter betalte de en kvadratmeterpris på nær 70.000 kroner.

- Boligen ligger ikke ved vannet, men på toppen i Ropernveien og har utsikt over sjøen på begge sider. Det var utsikten kjøperen falt for, sier Due til Finansavisen.

Børsuro Adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom tror det fortsatt vil være god fart i det dyrere sjiktet i 2016.

- Jeg tror oppgangen i salget av disse boligene vil fortsette, men samtidig er det mer usikkert nå enn det var i 2014 og 2015. Blant annet på grunn av de store børssvingningene vi så langt i år har sett.

Privatmegleren-sjef Grethe W. Meier tror man vil se en prisoppgang på 3 prosent i januar, og at 2016 totalt vil gi en oppgang på 5 prosent i Norge.

- Hvordan har starten på 2016 vært i det dyre sjiktet, sett i lys av siste tids børsuro?

- Vi ser at dette fortsetter i 2016. Vi har allerede hentet inn mer enn 65 oppdrag på over 10 millioner kroner. Dette viser at troen på boligmarkedet, og også luksusmarkedet, er like sterk som vi så i 2015, sier hun til Finansavisen.

Flere nyheter - Å kategorisere bolig som investeringsobjekt er meningsløst
Oppussingsobjekt solgt for voksen pris - smalt høyt over takst
Lettere å få støtte til oppgradering av boligen