Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 18 nordmenn døde

18 nordmenn har mistet livet i flodbølgene i Thailand, sier myndighetene i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge ei liste offentliggjort av det thailandske katastrofedepartementet skal 18 av hittil 473 registrert omkomne utlendinger være nordmenn.

UD bekrefter ikke

Ifølge nyhetsbyrået AP står også 84 døde oppført bare som «turister». Så langt er ikke deres nasjonalitet klarlagt.

Norske myndigheter har ikke bekreftet at antallet norske omkomne i Thailand har steget.

- Vi har fått meldinger fra pårørende om at 13 nordmenn har omkommet. Utover dette kan vi foreløpig ikke  kommentere tallene ytterligere, sier informasjonsrådgiver Kjersti Andersen i UD til Dagbladet.no.

Den nye lista viser at det er Sverige som er hardest rammet av turistnasjonene. 54 svensker er registert døde i Thailand sammen med blant annet 49 tyskere. Til sammen er 473 oppført på lista over døde turister.

Usikre tall

Arbeidet med å registrere og kartlegge nordmenn i katastrofeområdet er preget av kaos og usikkerhet.

Telefonlinjene er dårlige, ødeleggelsene er store, det er mangel på transportmidler, og veier inn til området er skylt vekk. I tillegg har en del turister kun kjøpt flybillett og reist rundt på egen hånd, eller de har endret reiseplaner underveis. Andre har kommet seg ut av de hardest rammede områdene, og dratt til Bangkok uten å melde fra.

UD går ut fra at 2300 nordmenn befant seg i Thailand da flodbølgene slo inn mot land. I går opplyste utenriksminister Jan Petersen at rundt 800 av disse kan være savnet, hovedsaklig fra feriestedene Krabi, Phuket og Khao Lak på Thailands vestkyst .


Ikke nedjustert

I dag tidlig ble det meldt at den norske ambassaden i Bangkok hadde nedjustert antallet savnede til det halve, men dette viste seg å være feil.

Ambassaden i Thailand refererte nemlig bare til tall samlet inn i landet, og tok ikke høyde for tallene som var samlet inn av norsk UD.

- Vi fastholder antallet savnede fra i går, sier informasjonsrådgiver Kjersti Andersen i UD til Dagbladet.no.

- Antallet norske savnede er forbundet med stor usikkerhet.  Dette er en kontinuerlig prosess, og vi jobber på spreng, sier Andersen.

Klokka 11.30 kommer norske utenriksmyndigheter med ytterligere informasjon på en pressekonferanse. Dagbladet.no vil følge pressekonferansen.

LETER ETTER DØDE PÅ STRANDEN:</B> Khao Lak er et katastrofeområde.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media