Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 personer skadd etter at turistbåt kolliderte på Svalbard

18 turister er skadd, seks sendt til sykehus og én har alvorlige skader på Svalbard.

18 SKADD: Det var 121 personer og fire i mannskapet om bord på båten som kolliderte i dag. Foto: Sysselmannen på Svalbard
18 SKADD: Det var 121 personer og fire i mannskapet om bord på båten som kolliderte i dag. Foto: Sysselmannen på Svalbard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 personer er bekreftet skadd etter at en turistbåt kolliderte med en kai i Barentsburg søndag. Seks personer er sendt til sykehus – én med alvorlige skader.

Politiet fikk melding om at en turistbåt av typen katamaran, kolliderte med en kai i Barentsburg, klokken 10.15 søndag. Båten skal ha kapasitet til frakte rundt hundre passasjerer.

- Foreløpig vet vi at det er 18 personer som er skadd, og én er alvorlig skadd, opplyser sysselmannsførstebetjent Arve Johnsen på Svalbard til NTB.

Traff med fart

Båten frakter turister og dagpassasjerer mellom Longyearbyen og den russiske bosetningen og gruvebyen Barentsburg. Johnsen opplyser at den trolig hadde litt fart da den traff kaia.

Seks personer ble sendt til sykehuset i Barentsburg rett etter ulykken. Flere av øvrige de skadde blir nå fraktet tilbake til Longyearbyen med helikoptre.

- Vi håndterer vi situasjonen med eget personell enn så lenge. Vi har satt inn eget mannskap og to redningshelikoptre, og vi får bistand fra lokalt Røde Kors og Kystvakta, sier Johnsen.

Team fra UNN

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø har ifølge NRK sendt et team bestående av ni leger og sykepleiere til Svalbard for å bidra i arbeidet. De landet i Longyearbyen klokka 14.

– Det er nødvendig for å forsterke kapasiteten der oppe, sier kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen ved UNN.

De skal vurdere om noen av de skadde må sendes til Tromsø for å avlaste de to sykehusene i Longyearbyen og Barentsburg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media