Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 presidenter har hatt makten siden Virginia (106) ble født - danser av glede når hun møter Obama

Den gamle kvinnen fikk endelig oppfylt ønskedrømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hva er hemmeligheten bak å danse i en alder av 106, undrer verdens mektigste mann, president Barack Obama, idet gjesten Virginia McLaurin hyler og svinger seg av glede. Sammen med kona Michelle har han ikke annet valg enn å danse med.

- Jeg trodde aldri jeg skulle leve lenge nok til å besøke Det hvite hus, og nå er jeg så utrolig glad, utbryter McLaurin i videoen publisert av presidentkontoret i dag.

Hun er født i 1909, samme år som dødsfallet til Apache-indianerhøvdingen Geronimo. Hjemme i Norge er befolkningstallet på rundt 2,4 millioner, og i Molde kobles bebyggelsen til strømnettet.

Sett 12 millioner ganger 106 år senere fikk hun altså oppfylt drømmen om å besøke Det hvite hus i USAs hovedstad Washington D.C., og den gamle kvinnen bærer på ingen måte preg av alderen.

Se dansingen øverst i saken.

- Ta det rolig nå, flirer Obama idet McLaurin er på vei over gulvet med et klart mål om å gi presidentfruen en klem.

Til nå har over 280 000 personer delt klippet av den strålende fornøyde damen som sørger for at presidentparet blir tatt fullstending på senga.

Ifølge The Telegraph fylte McLaurin ut et søknadsskjema i 2014 der hun søkte om audiens. Hun gjentok senere ønskedrømmen i en video publisert på You Tube.

18 presidenter har styrt landet Besøket skjer i sammenheng med «Black History Month» som markeres i USA gjennom hele februar. Blant annet arrangerer Det hvite hus en rekke bevigenheter for å feire landets fargede historiske personligheter som har vært med å forme USA.

- En farget president med en farget kone. Jeg er her for å feire Black History Month, sier den livsglade 106-åringen.

STRÅLTE: Virginia McLauren var overlykkelig under møtet med presidentparet. Foto: Skjermdump
STRÅLTE: Virginia McLauren var overlykkelig under møtet med presidentparet. Foto: Skjermdump Vis mer

I 1909 tok USAs 27. president, William Howart Taft, over for Theodore Roosevelt. Noe som betyr at Virginia McLaurin har sett minst 18 presidenter styre landet i løpet av sitt lange liv.

Rettighetskampen til USAs fargede befolkning har vært lang, og først i 1964 ble diskriminering på bakgrunn av blant annet hudfarge lovfestet som forbudt.

«The Civil Rights Act» forbød diskriminering og segregering basert på rase, hudfarge, religion, kjønn og opprinnelsesland, men landet har fortsatt store kulturelle vanskeligheter knyttet til rasisme og marginalisering av befolkningsgrupper.