18 savnet etter G8-møtet

18 demonstranter er savnet etter G8-møtet i Genova i Italia forrige helg. Samtidig avslører amatørbilder at italiensk politi banket løs på demonstranter som lå forsvarsløse på bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantenes paraplyorganisasjon, Genovas sosiale forum, fortsetter nå å lete etter de savnede, sier talsmann Vittorio Agnoletto i en pressekonferanse i Roma i dag, melder Aftonbladet.se.

- Vi håper de er i live, men kan for øyeblikket ikke si noe om hvor de er, sier talsmannen for organisasjonen som skulle samordne de 100 organisasjonene som demonstrerte under toppmøtet sist helg.

I dag ble det også kjent at anarkister og nynazister hadde blandet seg med de fredelige demonstrantene for å skape kaos. Italiensk politi kjente til nynazistenes og anarkistenes planer om dette før toppmøtet startet. Avisen «Il Secolo XIX» i Genova siterer fra dokumentet som ble skrevet før toppmøtet i dagens avis.

I rapporten blir det avslørt at de to nynazistiske organisasjonene Forza Nouva og Fronte Nazionale

skulle infiltrere demonstrantene for å grupper på venstresiden dårlig rykte. Også organisasjonen «Den svarte blokken» var kjent av politiet før toppmøtet startet. I ettertid ble demonstrantene fra denne organisasjonen holdt som ansvarlig for at opptøyene utartet seg.

Politi avslørt av amatørvideo

Samtidig kommer det bilder fra amatørvideoer som viser noe av brutaliteten til politiet. Både svenske og britiske demonstranter har stått fram og forklart at de ble banket opp av politiet uten grunn.

Bildene viser politimenn som slår og sparker demonstranter lenge etter at gatekampene er under kontroll.

En politimann går bort til demonstranten og sparker ham i hodet. En skadet mann forsøker å sette seg ved fortauet. En politimann går bort til ham og slår ham med en lang politikølle.

Demonstranter ligger på bakken etter at politiet har fått full kontroll.

Flere av demonstrantene som ligger på bakken forsøker å verge seg for slag fra politiet, men politimennene fortsetter å slå.

Nå skal seks ulike undersøkelser finne ut hva som egentlig skjedde i Genovas gater og fengsler under toppmøtet. Tre av dem retter seg mot ordensmakten, melder Aftonbladet.

En svensk kvinne sitter fremdeles fengslet i Italia etter G8-møtet. Kvinne ble pågrepet i en bil der politiet fant «ødeleggende» våpen. Kvinnen selv sier hun ikke kjente de andre i bilen og bare hadde fått haik med dem, melder Aftonbladet.

<B>SAVNET: En maskert demonstrant snubler foran en brennende bil under de voldelige sammenstøtene lørdag 21. Juli i år. Men 18 demonstranter er aldri kommet til rette etter toppmøtet.