Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 skolebarn omkom etter jordskred i Kina

Hadde egentlig fri fra skolen, men skulle ta igjen tapt skoletid etter tidligere jordskjelv.

18 SKOLEBARN DØDE: Likene av 18 barn ble funnet etter at et jordskred begravde en skole og og flere bygninger i en landsby i Yiliang, sørvest i Kina. Skredet kom i etterkant av flere dager med mye regn. Foto: AFP PHOTO / NTB SCANPIX
18 SKOLEBARN DØDE: Likene av 18 barn ble funnet etter at et jordskred begravde en skole og og flere bygninger i en landsby i Yiliang, sørvest i Kina. Skredet kom i etterkant av flere dager med mye regn. Foto: AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Likene av 18 barn ble funnet etter at et jordskred begravde en skole og flere hus sørvest i Kina, skriver CNN.

Redningsarbeidere fant de døde barna etter å ha lett gjennom landsbyen hvor jordskredet traff en skole og to andre hus. Hendelsen skjedde i Yunnan-provinsen.

En person skal fortsatt være savnet.

Hadde fri fra skolen Skolebarna var på skolen torsdag, som egentlig var en fridag. De skulle ta igjen tapt skoletid etter tidligere jordskjelv i området som stengte skolen en periode i september.

- Jordskredet kom i etterkant av flere dager med mye regn. 50 soldater har nå blitt satt inn i hjelpearbeidet, sier enhetsleder Yang Jianping i Yiliang politidistrikt.

- Da vi ankom så vi at fjellsiden hadde rast og dekket barneskolen. Vi kjenner ikke igjen skolen i det hele tatt, sier han videre.

80 personer drept Yiliang opplevde flere jordskjelv 7. september som tok livet av minst 80 personer og flere hundre ble skadd.

LETER ETTER DØDE: Hjelpearbeidere leter etter omkomne i jordmassene etter at jordskredet begravde store deler av landsbyen i Yiliang i Kina. 18 barn omkom i jordskredet. Foto: AFP PHOTO / NTB SCANPIX
LETER ETTER DØDE: Hjelpearbeidere leter etter omkomne i jordmassene etter at jordskredet begravde store deler av landsbyen i Yiliang i Kina. 18 barn omkom i jordskredet. Foto: AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer

Skolebarna var på skolen for å ta igjen cirka 20 tapte skoledager etter jordskjelvene i september. Barna som ble tatt av jorskredet hadde kommet tidligere på skolen den dagen, skriver Xinhua nyhetsbyrå.

Myndighetene evakuerte flere innbyggere etter at steiner raste ned i en elv og dannet en liten innsjø. Det er nå stor fare for at vannstanden vil øke og sprenge seg gjennom de naturlige hindringene.

KNUSTE BYGNINGER: en skole og flere hus ble begravd av jordmassene etter flere dager med mye regn. Foto: AFP PHOTO / NTB SCANPIX
KNUSTE BYGNINGER: en skole og flere hus ble begravd av jordmassene etter flere dager med mye regn. Foto: AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer