18 til sykehus etter trafikk-kaos

Til sammen 18 personer ble ført til sykehus med større eller mindre skader etter at voldsomt snøfall og snøslaps på østlandsveiene skapte trafikkaos. I Trøgstad i Østfold måtte ti personer til legesjekk etter at en skolebuss kolliderte med en lastebil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolebusssjåføren så at lastebilen smalt inn i fronten på bussen. Fire timer senere kunne han konstatere at han og de åtte skolebarna fra fjerde klasse på Båstad skole var heldige som overlevde

Reddet av flaks

Med blodig skjorte og en stor bandasje etter kutt i ansiktet, tok bussjåføren seg en røyk utenfor legevakten på Askim sykehus ved 16.30-tida i går. Han ønsket ikke å la seg intervjue, men ga klart uttrykk for at han følte at ren og skjær flaks hadde reddet ham og passasjerene fra et langt mer alvorlig ulykke. Noen av de åtte skolebarna i bussen hadde små kuttskader. De fleste var uskadet, men ble sendt til legesjekk. Alle barna var på vei hjem fra sykehuset med foreldrene sine i går ettermiddag.

Lastebilsjåføren ble sittende fastklemt i førerhuset på lastebilen etter sammenstøtet, og det tok noe tid før han ble skåret løs og brakt til Sentralsykehuset i Akershus. Også han var utenfor livsfare, men ble i går kveld behandlet for en omfattende kneskade.

Såpeglatt

Det var såpeglatt på riksvei 22 da de to kjøretøyene støtte sammen like etter klokka 12.30.

- Vi har ennå ikke rukket å avhøre noen, så vi vet ikke hva som har skjedd. Det som er klart er at lastebilen var i feil kjørebane under sammenstøtet. Veien er svingete og bratt, og vi har hatt flere ulykker her tidligere, sier lensmannsbetjent Lise-Lotte Baietta ved Askim og Trøgstad lensmannskontor.

Foreldrene til flere av de åtte barna ga i går tydelig uttrykk for at kvaliteten på barnas skolevei var for dårlig.

Og ulykkene fortsatte utover dagen i Østfold. Hele fire ulykker fant sted på de såpeglatte veiene. Ved Eidet utenfor Sarpsborg skjedde to ulykker på kort tid:

$Ved 15.40-tida mistet en kvinnelig sjåfør kontrollen over bilen i Eidet-tunellen. Under et feltskifte traff hun en annen bil, mistet kontrollen, traff nok en bil og tunnelveggen, før bilen hennes smalt inn i fronten på en møtende personbil. To kvinner ble fraktet til sykehus i Fredrikstad.

$16.50. Eidet-tunellen ble stengt med omkjøring på gamle E6. I Eidetsvingen kolliderte en kassevogn front mot front med en personbil. Begge førerne bringes til sykehus i Fredrikstad, en av dem med alvorlige skader.

$Klokka 06.27 kom en personbil over i feilkjørefelt på Drammensbrua. Bilen støtte sammen med en lastebil med en gravemaskin på hengeren. En kvinne og en mann ble fraktet til sykehus med alvorligere skader.

$Ca 20.30 brakte to personbiler sammen på Dalersletta mellom Mjøndalen og Drammen. En kvinne ble fraktet til sykehus med lettere skader.

$I tillegg ble sjåføren av en personbil som kjørte inn i en lastebil bakfra lettere skadet og innlagt på Buskerud sentralsykehus.

- Det har vært en god del utforkjøringer overalt i østlandsområdet. Det har kommet mye snø, blitt mye slaps på veiene og vanskelig føre. Mange bilister har ringt og sagt at de allerede hadde lagt om til sommerdekk. Jeg har anbefalt dem å kjøre meget forsiktig, sier Nils Aae, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen.

Mer snø

Ifølge Meteorologisk Institutt kan bilistene vente seg store snømengder også i dag, med snø og slaps på veiene på Østlandet.

anders.hagen@dagbladet.no

thomas.kristensen@dagbladet.no

TRØGSTAD: Skolebuss mot lastebil. Lastebilsjåføren, bussjåføren og åtte barn ble alle sendt til sykehus.
EIDETSVINGEN: Kassevogn kolliderte med personbil. Begge førerne ble sendt til sykehus.