18 turistbusser angrepet på to uker

- Ingen sammenheng, sier politiet. Nå vurderer turistoperatører å droppe Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De siste to ukene har 18 turistbusser blitt utsatt for hærverk og tyveri i Oslo. Minst sju av bussene er spanske.

- Firmaet mitt sender busser til hele Europa, men vi har aldri opplevd lignende tilstander noe annet sted. Hadde jeg fortalt om dette på spansk TV, ville folk trodd jeg var i Afrika, sier bussjåfør Jorge Muñiz Paredes til Aften.

Han fant bussen sin utbrent ved Operaen i Bjørvika for noen dager siden. Bussen var i perfekt stand, og brukes til å frakte spanske turister til Oslo.

- Oslo er ikke en vakker by, som Roma og Paris. Den eneste grunnen til at vi kommer hit, er at dette er hovedstaden i Norge. Hærverk gjør jobben vår svært usikker, og hvis dette fortsetter, vil vi slutte å reise hit, sier Paredes.

Norges rykte i fare

- Det virker som om angrepene er siktet mot turistbusser generelt, og ikke mot busser fra et spesielt land. Til nå er busser fra Spania, Polen, Tyskland og Russland angrepet, sier markedssjef Heidi Thon i Visit Oslo til Dagbladet.no.

Thon mener det mest bekymringsfulle er at to spanske turoperatører nå vurderer å kutte ut Oslo som destinasjon. Oslo er ofte inngangsporten for turister til resten av landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer