180 mister jobben i Sarpsborg

180 ansatte ved Norsk Finpapir AS i Sarpsborg må finne seg nye arbeidsplasser etter at bedriften blir begjært konkurs. Produksjonen er allerede blitt delvis stanset ved den over 100 år gamle bedriften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i Norsk Finpapir og gjeldsnemnda jobbet til langt på kveld søndag for å finne en løsning, men måtte til slutt gi opp. Bedriften har en gjeld på 100 millioner kroner og trengte ifølge NRK 10 millioner kroner i ny aksjekapital for å kunne overleve.

«Det ser svart ut»

- Akkurat nå ser det veldig svart ut og det er forferdelig trist at det endte med konkurs. Folk i alle aldre vil miste jobben. Det blir nok spesielt vanskelig for de ufaglærte å finne seg nye jobber, sier klubbformann Oddvar Strand i Norsk Finpapir til NTB. Mandag skulle det holdes to allmannamøter for de ansatte for å informere om konkursen.

Produksjonsproblemer

Norsk Finpapir har hatt store produksjonsproblemer i år og har ikke klart å produsere så mye papir som bedriften skulle.

- Vi har hatt vanskeligheter med maskinene, blant annet med havarier. Slik jeg ser det er det dette som har skapt problemene for bedriften, sier Strand til NTB. Han tror konkursen vil gi store bivirkninger for andre virksomheter i Sarpsborg. (NTB)