180 nordmenn i kamp mot Taliban

Bruker bombekastere mot opprørerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norske soldater har vært i dag vært i harde kamper, melder Nettavisen.

Oberstløytnant John Inge Øglænd sier til TV 2 Nyhetene at kampene er de mest omfattende norske soldatar har vært involvert i siden de kom til Afghanistan.

- Dette har vært de tøffeste og lengste kampene vi har opplevd på lang tid.  

De norske soldatene har måttet benytte seg av både håndvåpen og tyngre skyts som bombekastere. De har også hatt behov for flystøtte.

- Ingen av de norske soldatene, eller våre allierte, er drept eller skadd, men meldinger tyder på at motparten er påført betydelig skade, sier Øglænd.  

Planlagt aksjon

- Mellom 1000-15000 soldater deltar i operasjonen, rundt 180 av dem er norske, sier oberstløytnant og seniortalsmann Petter Lindqvist til Dagbladet.no.

Kampene har foregått i byen Ghowrmac, i Baghdis-provinsen, som ligger nordvest for Kabul . ISAF og afghanske sikkerhetsstyrker slåss sammen mot en større gruppe opprørere i distriktet, skriver Forsvaret i en pressemelding.

- Vi hjelper afghanske myndigheter med å få kontroll over et området de ikke har hatt noe særlig fotfeste tidligere. Dette er en planlagt aksjon og etterretningsinformasjon gjør at jeg har vondt for å tro at dagens harde kamper har kommet særlig overraskende på soldatene, sier Lindqvist. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer