180 på nett

Nå slipper du å betale i dyre dommer for å finne telefonnummer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når du ringer opplysningen, betaler du først en startavgift på 49 øre. Deretter krever Telenor hele ni kroner minuttet for å gi deg telefonnumrene du er på jakt etter.

Nå kan du redusere telefonregningen betraktelig. Hele telefonkatalogen er lagt ut gratis på nettet.

Informasjonen oppdateres daglig, og du finner alle opplysningene som er oppført i samtlige av landets 13 trykte utgaver av katalogen. Det vil si at katalogen rommer 3,5 millioner oppføringer.

Du kan også legge inn mobilnummeret ditt, e-post, hjemmesiden og annen informasjon. Telenor jobber også med å lage den mest omfattende e-postbasen i Norge.

Personnummer

Telenor har gått flere runder med Datatilsynet for å få tillatelse til å legge ut katalogen. Datatilsynet krevde at alle brukerne måtte registrere seg. Dermed må du oppgi en del personlig informasjon, inkludert personnummer, for å få tilgang til basen.

Telenor lover at alle personnumrene blir slettet med en gang de har sjekket det opp mot Folkeregisteret, og du er registrert. Da kan du begynne å søke i telefonkatalogene i Norge, Danmark, Nederland og USA.

PS! Da Dagbladet.no prøvde å registrere seg klokka 0710 i morges, greide ikke telefonkatalogen.no oppgaven. Vi fikk feilmeldingen «Det oppsto en feil under behandlingen av søket. Feilen er logget og vil bli rettet så snart som mulig».

Dermed blir vi nødt til å ringe 180 og betale ni kroner minuttet en stund til.

Her finner du telefonkatalogen.no

PÅ NETT: Nå kan du spare store summer, ved å bruke telefonkatalogen.no.Foto: EUGENE BRANDAL LARAN