181 kinesiske gruvearbeidere fryktes omkommet

Har vært innesperret siden fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lite håp om å finne overlevende blant de 181 gruvearbeiderne som er innesperret i to gruver i det østlige Kina.

172 arbeidere ble sperret inne i et gruveanlegg i Xintai, i den østkinesiske Shandong-provinsen, da gruven fredag ble fylt med vann, etter at en elvedemning brøt sammen.

Ni andre arbeidere er innesperret i en annen nærliggende gruve, som også er oversvømt.

Statlige kinesiske medier sier søndag at det er installert rør og pumper for å ta opp vann fra gruvegangene, men det skal ikke ha kommet tegn på at noen av arbeiderne er i live.

Tidligere denne måneden ble 69 gruvearbeidere sperret inne etter at flomvann førte til oversvømmelse i en kullgruve i Henan-provinsen i de midtre delene av Kina. Alle disse ble reddet ut etter å ha tilbrakt tre dager under bakken.

(NTB)

BUNNLØS FORTVILELSE: Fortvilte pårørende til gruvearbeiderne har samlet seg utenfor gruveinngangen. De hevder at de ikke har fått tilstrekkelig informasjon om sine kjære fra myndighetene. Foto: NG HAN GUAN/AP/SCANPIX
BUNNLØS FORTVILELSE: Fortvilte pårørende til gruvearbeiderne har samlet seg utenfor gruveinngangen. De hevder at de ikke har fått tilstrekkelig informasjon om sine kjære fra myndighetene. Foto: NG HAN GUAN/AP/SCANPIX Vis mer