Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

181 nordmenn strandet på Kreta etter jordskjelvet. Skulle til Kos

Flyplassen på Kos er stengt etter jordskjelvet.

STORE SKADER: Det er store skader på den greske øya Kos etter jordskjelvet i natt. Jordskjelvet har blant annet ført til at flyplassen på øya er stengt. Foto: Sander van Deventer via AP / NTB scanpix
STORE SKADER: Det er store skader på den greske øya Kos etter jordskjelvet i natt. Jordskjelvet har blant annet ført til at flyplassen på øya er stengt. Foto: Sander van Deventer via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt var et Norwegian-fly på vei til Kos med 181 passasjerer. På grunn av jordskjelvet var det umulig å lande der.

Derfor landet de på flyplassen Heraklion i Kreta.

- Flyplassen på Kos er stengt og vi måtte lande på Kreta i stedet, forteller kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

PANIKK: Like etter et jordskjelv som målte en styrke på 6,7. Nordmenn forsøker å finne vennene sine, og samler seg utenfor bygninger i gatene. Video: Mats Jacobsen / Tipser Vis mer

Minst to er døde og rundt 200 skadde som følge av jordskjelvet. En av de skadde er en nordmann.

I den kaotiske situasjonen i kjølvannet av jordskjelvet er det utfordrende for Norwegian å finne gode løsninger for passasjerene.

- Situasjonen er foreløpig noe usikker, men vi ordner frokost til passasjerene på flyplassen mens vi samtidig jobber på spreng for å skaffe hotellrom til de som ønsker det. Ettersom det er høysesong er det utfordrende, skrive Sandaker-Nielsen.

Han forteller at de informerer passasjerene via SMS så fort de har noe å melde.

- På Kos har vi bedt de som skal hjem til Oslo om å forsøke å skaffe hotellrom selv (bli værende der de er) og spare på kvitteringene, skriver Sandaker-Nielsen.

I løpet av formiddagen klarte Norwegian å løse de praktiske problemene. Flyet fra Kreta til Kos går kl. 18 lokal tid, mens flyet fra Kos til Oslo går klokka 19.30 lokal tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!