STORE SKADER: Det er store skader på den greske øya Kos etter jordskjelvet i natt. Jordskjelvet har blant annet ført til at flyplassen på øya er stengt. Foto: Sander van Deventer via AP / NTB scanpix
STORE SKADER: Det er store skader på den greske øya Kos etter jordskjelvet i natt. Jordskjelvet har blant annet ført til at flyplassen på øya er stengt. Foto: Sander van Deventer via AP / NTB scanpixVis mer

181 nordmenn strandet på Kreta etter jordskjelvet. Skulle til Kos

Flyplassen på Kos er stengt etter jordskjelvet.

(Dagbladet): I natt var et Norwegian-fly på vei til Kos med 181 passasjerer. På grunn av jordskjelvet var det umulig å lande der.

Derfor landet de på flyplassen Heraklion i Kreta.

- Flyplassen på Kos er stengt og vi måtte lande på Kreta i stedet, forteller kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

PANIKK: Like etter et jordskjelv som målte en styrke på 6,7. Nordmenn forsøker å finne vennene sine, og samler seg utenfor bygninger i gatene. Video: Mats Jacobsen / Tipser Vis mer

Minst to er døde og rundt 200 skadde som følge av jordskjelvet. En av de skadde er en nordmann.

I den kaotiske situasjonen i kjølvannet av jordskjelvet er det utfordrende for Norwegian å finne gode løsninger for passasjerene.

- Situasjonen er foreløpig noe usikker, men vi ordner frokost til passasjerene på flyplassen mens vi samtidig jobber på spreng for å skaffe hotellrom til de som ønsker det. Ettersom det er høysesong er det utfordrende, skrive Sandaker-Nielsen.

Han forteller at de informerer passasjerene via SMS så fort de har noe å melde.

- På Kos har vi bedt de som skal hjem til Oslo om å forsøke å skaffe hotellrom selv (bli værende der de er) og spare på kvitteringene, skriver Sandaker-Nielsen.

I løpet av formiddagen klarte Norwegian å løse de praktiske problemene. Flyet fra Kreta til Kos går kl. 18 lokal tid, mens flyet fra Kos til Oslo går klokka 19.30 lokal tid.