181 slavebarn frigitt i Kina

Kun toppen av isfjellet mener aktivister.

REDDET:Her er noen av barna som ble reddet da kinesiske myndigheter gitt til aksjon mot grupper som drev med menneskehandel i oktober i fjor. Foto: AFP
REDDET:Her er noen av barna som ble reddet da kinesiske myndigheter gitt til aksjon mot grupper som drev med menneskehandel i oktober i fjor. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kinesisk politi har brutt opp to uavhengige grupper som har drevet med menneskehandel, og arrestert 802 mistenkte, opplyser den kinesiske ministeren for offentlig sikkerhet til BBC.

Etterforskingen skal ha foregått siden desember, og den mest ettersøkte, Shao Zhongyuan er mistenkt for å ha utnyttet over hundre barn. Menneskehandel med barn har blitt et stort problem i Kina, og kritikerne skylder på ettbarnspolitikken og dagens adopsjonslov.

- Det er et stort marked for guttebarn, mens kvinner og jenter ofte blir bortført for å bli arbeidere eller koner, sier BBCs reporter i Kina, Martin Patience.

Korrupsjon Amnesty International sin Kinaekspert Corinna Barbra Francis mener menneskehandel som et samfunnsproblem i Kina er for komplekst til å forklares ut i fra ettbarnspolitikken. Hun peker på at Kinas menneskerettighets brudd, korrupsjon og manglende ytringsfrihet går hånd i hånd.

- Menneskerettighetsbrudd som mangel på ytringsfrihet påvirker menneskehandel i stor grad. Når pressen ikke kan skrive om dette, og folk er redd for å si meningen sin resulterer det i at det ikke aksjoneres mot gruppene. Det er ofte innbyggerne er klar over at menneskehandel skjer, men er for redde for myndighetene til å si noe, sier Francis til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer