182 tatt med dop på elektronikafestival

182 personer ble pågrepet for besittelse og bruk av narkotika under en musikkfestival på Kalvøya i Bærum lørdag kveld. Nå sier ordføreren stopp.

182 TATT: Extrema Outdoor på Kalvøya lørdag kveld. I går ble det gjort rekordmange narkotikabeslag under den populære elektronikafestivalen. Snå sier ordføreren stopp. Christine Søderstrøm / Scanpix
182 TATT: Extrema Outdoor på Kalvøya lørdag kveld. I går ble det gjort rekordmange narkotikabeslag under den populære elektronikafestivalen. Snå sier ordføreren stopp. Christine Søderstrøm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Til tross for at vi på forhånd varslet at politiet kom til å være godt representert, og arrangørene sa at de ønsket et rusfritt arrangement, valgte mange å bruke narkotika. Det er trist, men det kom ikke som noen stor overraskelse, sier innsatsleder Tomm Berger i Asker og Bærum politidistrikt til NTB. Musikkfestivalen åpnet dørene klokken 10 lørdag formiddag, og alt i løpet av formiddagen ble flere personer pågrepet med narkotika. Da musikken tonet ut i 23-tiden, var tre deltakere kjørt til legevakt, to etter mulig overdose av det narkotiske stoffet GHB og en etter misbruk av amfetamin. Politiet hadde delt ut 180 forelegg for besittelse og bruk av narkotika, to var anmeldt for samme forhold og flere hadde fått forelegg for ordensforstyrrelse.

Ordfører sier stopp Ordfører Odd Reinsfelt i Bærum kommune sier nå stopp for festivalen. - Politiet anbefalte at vi skulle si nei forrige gang, og jeg var enig med politiet den gangen, og nå har det skjedd det samme. Nå er det slutt, sier Reinsfelt til VG. - Når vi har erfart det samme i år som i fjor, er det nesten utenkelig at Bærum kommune kan tillate dette en gang til, sier han. Festivalsjef Dominic Gorham er skuffet: - Vi har hatt et veldig godt samarbeid med kommunen, og har jobbet ekstremt tett med politiet, sier han. Hoppet i elva Blant dem som ble pågrepet lørdag, var en 25 år gammel mann. Han hadde ifølge politiet med seg halvannen liter GHB i ryggsekken. Da han ble stoppet av en sivil politimann, hoppet han ut i elva og la på svøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer