183 personer er etterlyst av politiet for ikke å ha møtt til soning

De fleste er etterlyst internasjonalt.

ETTERLYST: Til sammen 183 personer er etterlyst av politiet for ikke å ha møtt til soning. 161 av dem er etterlyst internasjonalt.
 Foto:  Luca Kleve-Ruud / Samfoto
ETTERLYST: Til sammen 183 personer er etterlyst av politiet for ikke å ha møtt til soning. 161 av dem er etterlyst internasjonalt. Foto: Luca Kleve-Ruud / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Til sammen 183 personer er etterlyst av politiet for ikke å ha møtt til soning. 161 av dem er etterlyst internasjonalt.

Personer som etterlyses internasjonalt, har gjerne begått lovbrudd som for eksempel grov narkotikakriminalitet, drap eller voldtekt.

49 av dem som Kripos har etterlyst utenfor Norges grenser, er etterlyst under betegnelsen «Red Notice». Det betyr at norsk politi ønsker at de skal pågripes og bli utlevert til Norge, skriver Stavanger Aftenblad.

- Det er politidistriktene som «eier» etterlysningene. Hvis de ønsker å etterlyse en person internasjonalt, er det Kripos' ansvar å bistå via de kanalene vi har til rådighet, sier Egon Husabø Kvigne, leder av Kripos' seksjon for Interpol og Europol.

Kvigne medgir at Schengen-avtalen kan gjøre det vanskeligere å sjekke personer som reiser ut av landet, men sier etterlyste personer likevel legger igjen spor når de reiser, kjøper billetter, bruker bankkort og oppholder seg på offentlige steder.

- Det er slitsomt å være på flukt fra politiet. De vet aldri når vi kommer, sier han.

Personer som unndrar seg gjennomføring av fengselsstraff, risikerer bøter eller fengsel i inntil seks måneder.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer