Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

185 kvinner og barn kidnappet av Boko Haram

32 drept da islamistgruppa angrep landsby i Nigeria.

NYE KIDNAPPINGER: 185 kvinner og barn er kidnappet av den voldelige islamistgruppa Boko Haram fra landsbyen Gumsuri nordøst i Nigeria. Dette bildet er fra en video publisert i mai, av kvinner som ble kidnappet i samme område i april. Foto: AFP PHOTO / BOKO HARAM
NYE KIDNAPPINGER: 185 kvinner og barn er kidnappet av den voldelige islamistgruppa Boko Haram fra landsbyen Gumsuri nordøst i Nigeria. Dette bildet er fra en video publisert i mai, av kvinner som ble kidnappet i samme område i april. Foto: AFP PHOTO / BOKO HARAM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boko Haram har gått til angrep på landsbyen Gumsuri i Nigerias urolige nordøstlige region, melder AFP.

Det ble tidligere i dag meldt at de militante islamistene har drept 32 mennesker i angrepet på landsbyen.

Nå melder CNN at 185 personer er kidnappet fra landsbyen.

- De samlet kvinnene og barna og kjørte dem vekk i lastebilder etter å ha brent ned mesteparten av byen mwed bensinbomber, sier en anonym regjeringskilde til CNN.

Angrepet og kidnappingene skjedde søndag, men fordi mobildekningen er nede i store deler av regionen har ikke nyheten nådd omverdenen før nå.

- Etter å ha drept våre unge, tok de våre koner og døtre, sier Mukhtar Buba til AFP. Han flyktet fra Gumsuri til provinshovedstaden Maiduguri under angrepet.

Gamsuri ligger langs den samme veien som landsbyen Chibok, der 200 jenter ble kidnappet fra en skole i april.

Landsbyen har fram til nå klart å holde Boko Haram unna, fordi landsbyboerne selv har bevæpnet seg og beskyttet landsbyen. Søndag måtte de gi tapt.

- De angrep oss, og drepte uten nåde, sier Buba.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media