186 nye bulgarere meldte seg

I løpet av helga har 186 nye bulgarske asylsøkere meldt seg for politiet i Oslo. Myndighetene frykter at flere busslaster er i vente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av juni og juli har nå over 400 bulgarere, i hovedsak sigøynere og etniske tyrkere, søkt asyl i Norge. Fullastede busser frakter asylsøkerne fra Bulgaria til i nærheten av Oslo Sentralstasjon. Der slippes de av og bussene forsvinner ut av landet, ifølge politiet.

- Natt til søndag meldte 167 bulgarere seg for politiet i Oslo. Søndag kveld kom det ytterligere 19. Vi frykter flere busslaster er i vente, sier vaktleder Gunnar Walle ved Sentrum politistasjon til NTB.

Bulgarerne blir fraktet til Tanum asylmottak i Bærum, og derfra sendt til innkvarteringssteder over hele Østlandet. Politiet mener at transporten er organisert, og vil forsøke å få fatt i bussjåførene for å avhøre dem.

- En sjåfør er allerede brakt inn til avhør og tatt hånd om av tjenestemenn ved utlendingsavdelingen. Vi prøver å få tak i flere sjåfører, men problemet er at bussene synes å forsvinne straks passasjerene er sluppet av, sier Walle.

Norges medlemskap i Schengen-samarbeidet gjør at det ikke lenger er kontroll av utenlandske busser ved norskegrensen.

(NTB)