1881 legger ned i Nordland - 77 mister jobben

Ansatte mener regjeringen bryter løfter.

VIL HA ANDERSEN PÅ BANEN: Arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) lovet flere jobber, mener fagforeningen i 1881. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIL HA ANDERSEN PÅ BANEN: Arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) lovet flere jobber, mener fagforeningen i 1881. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

77 ansatte mister jobben etter at ledelsen i Opplysningstjenesten 1881 har bestemt å legge ned avdelingen i Sortland i Vesterålen.

Nå vil oppgavene fra avdelingen i Sortland bli flyttet over på de gjenværende kontorene i Namsos, Otta, Lærdal, Norheimsund og Fagernes.

De ansatte er forbannet over beslutningen om nedleggelse og mener politikerne må på banen. De viser blant annet til at daværende næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) lovte flere arbeidsplasser da Telenor fikk lov å selge ned i selskapet for å skaffe kapital til sin utenlandssatsing.

- De tillitsvalgte reagerer sterkt på den brutale prosessen som nå kjøres av ledelsen i Opplysningen 1881 AS. Vi krever reelle forhandlinger med ledelsen, og at den står ved løftene om å bevare alle avdelingene i selskapet. Vi krever også at regjeringen står ved sin «garanti» for at ikke arbeidsplasser legges ned, sier tillitsvalgt Hanne Lise Fahsing i EL & IT Klubb Opplysningen.

- Samtidig vil vi peke på at de økonomiske resultatene for 2008 var de beste i selskapets historie, og selskapet har solid egenkapitaldekning, sier Fahsing.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer