189 barn drept under Gaza-krigen

Den israelske hæren offentliggjør tallene i ny rapport.

189 BARN MISTET LIVET: En palestinsk gutt blir båret inn på sykehuset nord i Gaza. Ifølge den israelske hæren mistet totalt 189 barn livet i Gaza-offensiven. (REUTERS/Ismail Zaydah (GAZA) / SCANPIX)
189 BARN MISTET LIVET: En palestinsk gutt blir båret inn på sykehuset nord i Gaza. Ifølge den israelske hæren mistet totalt 189 barn livet i Gaza-offensiven. (REUTERS/Ismail Zaydah (GAZA) / SCANPIX) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I de første tallene som den israelske hæren (IDF) offentliggjør, vedgår de at 189 sivile under 15 år ble drept i den tre uker lange Gaza-krigen.

Rapportene over hvor mange som ble drept i løpet av den 22 dager lange Operation Cast Lead-offensiven til Israel har variert i størrelsesgrad.

Totalt 309 sivile dreptDet palestinske senteret for menneskerettigheter offentliggjorde nylig en rapport der de konkluderte med at over 1400 mennesker ble drept. Det ble hevdet i rapporten at det var over 900 sivile blant de døde, hvorav 313 barn og 116 kvinner.

I den israelske hærens rapport beregnes det at 1370 mistet livet i offensiven, blant disse 309 sivile, hvorav 189 barn. Israel Defence Forces sier i rapporten at størsteparten av de døde var fra Hamas og andre militante bevegelser.

I rapporten til Det palestinske senteret for menneskerettigheter beregnes alle under 18 år som barn, mens den israelske hæren definerer barn som under 15.

Blant de 309 drepte sivile blir det også bekreftet fra israelsk hold at seks døde var fra UNRWA som er FNs organisasjon for støtte til palestinske flyktninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer