REDNINGSAKSJON: Mannskap fra Siem Pilot leverer ut redningsvester i forbindelse med en redningsaksjon i havet utenfor Italia i går. Foto: Kripos
REDNINGSAKSJON: Mannskap fra Siem Pilot leverer ut redningsvester i forbindelse med en redningsaksjon i havet utenfor Italia i går. Foto: KriposVis mer

189 båtflyktninger reddet av norsk redningsskøyte

De norske skipene har reddet mange hundre i Egeerhavet og i havet utenfor Libya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannskapet på den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss reddet 189 flyktninger og migranter opp fra Egeerhavet natt til lørdag.

Den norske redningsskøyta berget båtflyktningene fra gummibåter, opplyser Kripos, som karakteriserer lørdagsnatten på Egeerhavet som svært travel.

I tillegg til de 189 som ble reddet om bord på redningsskøyta Peter Henry von Koss, registrerte mannskapet at flere personer reddet seg trygt i land på egen hånd.

Redningsskøyta Peter Henry von Koss, som patruljerer mellom Lesvos og Tyrkia og bistår greske myndigheter med grensekontroll, har til sammen tatt om bord rundt 2.000 personer i havsnød. I tillegg har redningsskøyta tauet i land båter med til sammen nærmere 1.800 migranter. Redningsskøyta inngår i Frontex-operasjonen Poseidon.

Også mannskapet på Siem Pilot har vært involvert i en rekke redningsaksjoner utenfor Libya denne uka, opplyser Kripos på Facebook.

Onsdag ble 82 personer, 51 menn og 31 kvinner, reddet fra en gummiflåte i relativt vanskelige forhold. I går ble i alt 712 migranter, hvorav 622 menn, 50 kvinner og 40 barn/mindreårige, overført til italienske myndigheter i havnebyen Palermo på Sicilia.

(NTB/Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram