UTBRUDD I NATT: Flere ganger spydde vulkanen Sinaburg ut glødende lava i natt. Foto:  AFP / SUTANTA ADITYA / NTB Scanpix
UTBRUDD I NATT: Flere ganger spydde vulkanen Sinaburg ut glødende lava i natt. Foto: AFP / SUTANTA ADITYA / NTB ScanpixVis mer

19 000 på flukt fra vulkanutbrudd i Indonesia

Sju kilometer høy askesky ligger over området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sinabung-vulkanen på Sumatra er en av mange aktive vulkaner i Indonesia. I september fikk den et nytt utbrudd, det første siden 2010.

Natt til mandag begynte vulkanen å spy ut glødende lava, noe som resulterte i en sju kilometer høy askesky over området.

- Vi har advart mot menneskelig aktivitet innenfor en radius på fem kilometer fra krateret, opplyser en talsmann for beredskapsetatene i Indonesia.

- 19 126 mennesker hadde flyktet fra sine hjem mandag kveld, og vi forventer at dette antallet vil øke, sier talsmannen.

Soldater og politifolk patruljerer nå området rundt vulkanen for å tvangsflytte dem som ennå ikke har forlatt sine hjem.

- Fem mennesker omkom i et vulkanutbrudd på en liten indonesisk øy i august, og i 2010 omkom over 350 mennesker da Merapi-vulkanen på Java fikk et utbrudd.

(NTB)

AKTIV: Vulkanen har tvunget omlag 19 000 på flukt. Foto: TOPSHOTS / AFP / SUTANTA ADITYA / NTB Scanpix
AKTIV: Vulkanen har tvunget omlag 19 000 på flukt. Foto: TOPSHOTS / AFP / SUTANTA ADITYA / NTB Scanpix Vis mer