19, 10 - eller ingen fylker?

Verken KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland eller Høyre-leder Jan Petersen synes utvalget som har sett på oppgavene til fylkeskommunen tar tak i problemstillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvalget vil redusere antallet fra 19 til 10.

- Jeg synes dette er en bastard. Enten beholder man fylkene, eller så legger man dem ned. KrF har ikke tatt standpunkt til denne saken ennå, men personlig mener jeg at en reduksjon til både fem og ti fylker bare skaper et nytt byråkrati. Den ideen tenner ikke jeg på, sier Svarstad Haugland til Dagbladet.

- Dette er verken fugl eller fisk. Det er ikke i nærheten av problemstillingen. Spørsmålet er om en skal beholde fylkene eller ikke, sier Petersen.

Høyre ønsker å fjerne fylkeskommunen. Nå har det såkalte oppgavefordelingsutvalget, som legger fram sin innstilling mandag, havnet på en mellomløsning ved å foreslå at fylkene reduseres fra 19 til 10

- En endring fra 19 til 10 synes jeg er en stor reduksjon. Da vil noen fylker bli veldig store. Jeg vil holde fast på det mønsteret vi har i dag. Dersom fylkene slås sammen er jeg redd det også vil føre til store kommunesammenslåinger, sier Senterpartiets leder Odd Roger Enoksen.