19 ansatte klager på dårlig dyrevelferd ved Akvariet i Bergen

Har sendt brev til ledelsen.

KLAGER PÅ DÅRLIGE FORHOLD:  19 ansatte har sendt brev til ledelsen ved Akvariet i Bergen, fordi de mener forholdene for dyrene er for dårlige. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
KLAGER PÅ DÅRLIGE FORHOLD: 19 ansatte har sendt brev til ledelsen ved Akvariet i Bergen, fordi de mener forholdene for dyrene er for dårlige. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

19 nåværende og tidligere ansatte har sendt et brev til ledelsen ved akvariet i Bergen hvor de kritiserer akvariet for dårlig dyrevelferd. Brevet kommer samme uken som Akvariet i Bergen fikk kritikk fra Arbeidstilsynet, melder NRK.

De 19 som har skrevet til ledelsen lister opp en rekke forhold de mener er skadelige for dyrene ved attraksjonen på Nordnes.

Blant annet har verken pingvinene eller selene noen skjulesteder, og flere skader og dødsfall knyttes til utformingen av den nye pingvindammen, heter det. De kritiserer også arbeidsgiveren for å mangle fasiliteter til karantene og til syke dyr.

- Ledelsen er mer opptatt av hvordan dammene ser ut enn dyrevelferd. Det koster å holde opp kravene til dyrevelferd, men det er viktig at dette blir tatt på alvor, sier en av dem har underskrevet brevet.

Det rettes også kritikk mot direktør Kees Ekelis lederstil. Ekeli selv tror kritikken er uttrykk for at de ansatte føler seg for lite involvert i beslutningsprosessene.

- Vi har stort fokus på dyrevelferd og har alltid hatt det. Mye av kritikken som blir reist er vanskelig å forstå. Vi har veldig sunne og friske pingviner, så det oppleves helt feil å peke på at de har det dårlig, sier Ekeli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer