19 år etter brannen som vansiret ham, fikk Ugur Acar i dag se sitt nye ansikt

Se det magiske øyeblikket her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ugur Acar var bare 40 dager gammel da hjemmet hans ble rammet av en brann som har preget livet til tyrkeren siden.

Ansiktet til den lille babyen ble totalskadd i brannen, og så lenge han kan huske har han altså vært vansiret.

Men tidligere i år la han seg under kniven, for å gjennomgå den første ansiktstransplantasjonen i Tyrkia, og det som skal være nummer 20 på verdensbasis.

I videoen over kan du se den spente 19-åringen mens han venter på å få se hva legene hadde fått til. I dag var nemlig første gangen han kunne se seg selv i speilet og bli møtt av sitt nye speilbilde.

Fornøyd - Jeg må takke alle tyrkiske leger. Det kunne ikke ha vært bedre, sa 19-åringen rørt fra sykesenga.

Den kompliserte operasjonen ble gjennomført på universitetssykehuset Akdeniz sør i landet. Han kommer ikke til å kunne vise ansiktsuttrykk på de neste seks månedene, men det virket det ikke som om Acar brydde seg stort om i dag.

- Du kan le, gråte og vise sinne om seks måneder, sa legen Omar Ozkan til ham.

- Gikk bra Huden som har dannet det nye ansiktet hans kommer fra en 45 år gammel donor. Legene forteller at operasjonen gikk overraskende bra, mye takket være en godt forberedt pasient.

- Ugur var forberedt på denne prosessen og alt gikk bra. Han trengte ikke psykiatrisk hjelp, men vi har hatt det tilgjengelig for sikkerhets skyld, sier Israfil Kurtcepe, rektor ved skolen, ifølge Daily Mail (som også har bilder av Acar før operasjonen).

Den første operasjonen av dette slaget skal ha blitt gjennomført i 2005, da den franske kvinnen Isabelle Dinoire fikk nytt ansikt.