FALT FRA TREDJE ETASJE: En 21 år gammel mann omkom etter å ha falt fra en leilighet i tredje etasje i Hamar sentrum torsdag morgen. Politiet har siktet en 19-åring for legemsbeskadigelse med døden til følge. To andre menn i starten av 20-årene er siktet for frihetsberøvelse. Foto: Christian E. Bergheim / SCANPIX
FALT FRA TREDJE ETASJE: En 21 år gammel mann omkom etter å ha falt fra en leilighet i tredje etasje i Hamar sentrum torsdag morgen. Politiet har siktet en 19-åring for legemsbeskadigelse med døden til følge. To andre menn i starten av 20-årene er siktet for frihetsberøvelse. Foto: Christian E. Bergheim / SCANPIXVis mer

19-årig hovedmann framstilles for fengsling etter balkongfall

De tre som er siktet etter at en 21-åring døde da han falt ned fra en balkong i Hamar natt til i går har sprikende forklaringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To av mennene blir framstilt for varetektsfengsling i formiddag. Det bekrefter politiadvokat ved Hedmark politidistrikt Solvor Julie Østby til Dagbladet. De to mennene, en 19 åring og en 20-åring vil bli framstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett i formiddag.

Den 19 år gamle mannen som politiet ser på som hovedmannen i saken er siktet for frihetsberøvelse, legemsbeskadigelse med døden til følge, samt en mindre narkotikaforeteelse.

Hans 20 år gamle kamerat er siktet for frihetsberøvelse. Tredjemann vil ifølge Østby mest sannsynlig bli løslatt i løpet av dagen men siktelsen om frihetsberøvelse vil bli stående inntil videre. Politiet vil be tingretten om å fengsle de to mennene i 4 uker.

Uklart hendelsesforløp - Det er fortsatt uklarheter rundt hendelsesforløpet. De tre mennene har avvikende forklaringer, men på bakgrunn av den informasjonen vi nå har mener vi det er skjellig grunn til mistanke om at noe kriminelt har skjedd, sier politiadvokaten til Dagbladet.
 
Østby forteller det er forklaringene de tre gjorde i avhør i går kveld som har ført til at politiet nå framstiller to av mennene for fengsling.
 
- Vi går inn for varetektsfengsling av de to på grunn av bevisforspillesesfare, samt at det er skjellig grunn til mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, sier Østby.
 
Falt eller ble dyttet Som Dagbladet skrev i går ble 21-åringen fra Ringsaker dyttet eller han falt, ut fra balkongen utenfor en leilighet i tredje etasje i en bygård i Hamar sentrum ved firetiden natt til torsdag.

Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med kritiske hodeskader. Politiadvokat Barbro Røkenes bekreftet overfor Dagbladet ved 20-tida i går at kveld at mannen var erklært død.

Straks etter ble 21-åringens vegg på Facebook fylt opp av meldinger. «Hvil i fred» er meldingene som går igjen.

- Kjempetrist En kvinne som bor i den samme bygården fortalte Hamar Arbeiderblad at hun våknet av stemmer fra balkongen i tredje etasje. Hun oppfattet stemmene som oppstemte og høye, men ikke sinte. Like etter hørte hun noe tungt som traff bakken med et smell, og hun trodde det var en gjenstand.

- Jeg kikket ut av vinduet, men så ikke noe på bakken. Bare en person som løp rundt i bakgården, og da skjønte jeg at det var en person som hadde falt ned. Jeg kikket ut av balkongdøra, men så fortsatt ikke noe, så jeg kledde på meg og gikk ut på balkongen. Da så jeg at han lå på asfalten og blødde fra hodet, og jeg tenkte at dette kan ikke ha gått bra, sier beboeren til avisa.

Naboen er naturlig nok preget av hendelsen, og sier at alle naboene er triste.

- Det er jo et lite og fredelig borettslag, og nesten alle kjenner hverandre. Dette er bare kjempetrist, sier vitnet.
Etter det avisa kjenner til, skal de tre siktede være fra Hamar og Ringsaker.