19-åring arrestert i Orderud-saken

En 19 år gammel mann fra Oslo ble i går fengslet i Orderud-saken. Mannen er siktet for å ha gitt Kristin Kirkemo falskt alibi drapsnatta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i et hemmelig fengslingsmøte i Nedre Romerike forhørsrett politadvokat Bjørn Arne Tronier fikk medhold i kravet om å holde mannen fengslet en uke, skriver Romerikes Blad i dag. Ifølge avisa sitter politiet med nye, tunge bevis - blant annet avhør - som skal gi Kristin Kirkemo et betydelig forklaringsproblem.

Mener alibiet rakner

Etterforskerne i Orderud-saken blir nå ifølge avisa stadig sikrere på at Kirkemo ikke har alibi drapsnatta. Den pågrepne 19-åringen har hatt en sentral rolle i hennes alibi. Han har tidligere forklart at han på drapsnatta 21. mai i fjor kjørte aviser for Aftenposten sammen med Kristin Kirkemo. Alibiet har også vært bygget opp rundt mobiltelefonutskrifter som viser at telefonen ble brukt langs avisruta i løpet av natta.

Politiet skal synes at det er ytterst merkelig at ingen har sett Kirkemo utenfor Aftenpostens trykkeri, der avisene blir utlevert. En kvinne er blitt observert sittende i 19-åringens bil, i følge forklaringen fra vitnet stemmer ikke den ukjente kvinnes kroppsbygning ned Kirkemos skikkelse.

En telefonsamtale til opplysningen fra firmaet til 19-åringens bror har og vekket politiets interesse i forbindelse med det såkalte 180-sporet.

Dersom politiets teori om at Kirkemos alibi er fabrikkert innebærer det at enda flere personer er involvert i trippeldrapssaken.

19-åringens forsvarer, advokat Arild Humlen, sier til Romeriks Blad at hans klient står fast ved sin forklaring.

- Han har tatt betenkningstid, og vi vurderer å påkjære kjennelsen.