Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring døde av hjernehinnebetennelse

19 år gammel gutt fra Nittedal døde på Rikshospitalet.

DØDE: 19-åringen ble lagt inn på Rikshospitalet, men livet hans sto ikke til å redde.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DØDE: 19-åringen ble lagt inn på Rikshospitalet, men livet hans sto ikke til å redde. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): En 19 år gammel gutt fra Nittedal er død av hjernehinnebetennelse, opplyser kommunen like etter klokka 14.00 fredag ettermiddag.

- Kommunen har mottatt budskapet om at den 19 år gamle gutten som var innlagt på Rikshospitalet med smittsom hjernehinnebetennelse, er død.  Vi har mottatt budskapet med stor sorg og våre tanker går nå først og fremst til guttens familie og venner, skriver Nittedal kommune på sine hjemmesider.

Kommuneoverlege Tron Harald Torkildsen sier til Romerikes Blad at kommunen ble informert om den smittede gutten torsdag. Da ble det iverksatt smitteverntiltak, og personer nær den syke 19-åringen er gitt forebyggende behandling. Ifølge RB dreier det seg om 34 personer som har fått forebyggende behandling.

- Da vi fikk vite om dette, klarte vi raskt å komme i kontakt med venner og bekjente som har hatt kontakt med vedkommende den siste tida, sier han.

Smittsom meningokokksykdom spres ved dråpesmitte, men det er liten fare for å bli smittet. Kommuneoverlegen oppfordrer likevel personer med symptomer som hodepine og feber, om raskt å ta kontakt med lege.

Ifølge kommunen er det nå bekreftet at bakterien er meningokokk type C. Det vil si at alle som er vaksinert mot hjernehinnebetennelse de siste par årene, er dekket med denne vaksinen.

Ifølge Romerikes Blad har 19-åringen tidligere vært elev ved Bjertnes videregående skole i Nittedal. Han har den siste tiden vært mye med venner som i år har vært russ.

Kommunen har opprettet et kriseteam på Bjertnes videregående skole. Kriseteamet kan kontaktes på tlf. 918 00 006, opplyser Nittedal kommune.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!