Sandefjord:

19-åring døde etter knivstikking

To personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

SANDEFJORD: En 19 år gammel mann døde etter knivstikking. Video: Geir Eriksen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 19 år gammel mann døde etter å ha blitt funnet med stikkskader i Sandefjord i Vestfold og Telemark natt til søndag.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 04:07 natt til søndag. På adressen fant de én mann med det som framsto som stikkskader.

- Innledningsvis ble ikke skadene vurdert som livstruende, men blodtapet som følge av stikkskadene førte til at mannen dessverre døde på sykehuset, opplyser jourhavende jurist Pernille Nordendal i en pressemelding.

De pårørende er varslet om hendelsen.

To personer pågrepet

Politiet opplyste natt til søndag at de først tok kontroll på fem personer, og to av dem ble pågrepet. De to er siktet for drap eller medvirkning til drap.

- En av dem er i slutten av tenåra og den andre i 20-åra. Det er ingen nær relasjon mellom de involverte, sier Nordendal til Dagbladet.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gi ytterligere informasjon om hendelsen.

- Vi ønsker ikke å gå i detaljer på sted, årsak og hendelsesforløp så tidlig i etterforskningen, men vi jobber med å kartlegge dette. Per nå har vi ikke tatt beslag i et mulig drapsvåpen, sier Nordendal til Dagbladet.

UNDERSØKER: Krimteknikere gjør undersøkelser på stedet hvor en 19 år gammel mann ble knivstukket natt til søndag. Foto: Geir Eriksen
UNDERSØKER: Krimteknikere gjør undersøkelser på stedet hvor en 19 år gammel mann ble knivstukket natt til søndag. Foto: Geir Eriksen Vis mer

Politiet jobber med både taktisk og teknisk etterforskning, og undersøker hvorvidt det har vært vitner til hendelsen. Krimteknikere gjør undersøkelser på åstedet. Kripos bistår politiet i dette arbeidet.

- Politiet ønsker tips i saken, og ber de som kan ha informasjon om å ta kontakt, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding søndag ettermiddag.

Ikke avhørt

De to siktede har foreløpig ikke blitt avhørt.

- Jeg har ikke snakket med klienten ennå, jeg sitter og venter på beskjed fra politihuset, sier Søren Hellenes, som er oppnevnt som forsvarer for en av de siktede, til Dagbladet i 16.30-tida søndag.

Advokat Jon Anders Hasle, som forsvarer den andre siktede mannen, opplyser til Dagbladet klokka 18 at klienten blir avhørt i kveld.

- Jeg har hatt en lengre prat med ham, og han er villig til å forklare seg. Det gjenstår bare noen undersøkelser rundt covid-19 før det kan gjøres, sier Hasle.

Han legger til:

- Det er selvfølgelig en vanskelig situasjon for ham, men han er fattet, og tenker at det er riktig med et avhør.

I 21-tida søndag kveld opplyser advokat Hasle at klienten sitter i avhør.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer