19-åring døde i fyllearrest

En 19 år gammel gutt fra Kristiansand ble fredag satt på glattcelle fordi han var overstadig beruset. Klokka 18.35 døde han i arresten ved Sentrum politistasjon i Kristiansand. Politiet avviser at 19-åringen hadde noe med Quartfestivalen å gjøre. SEFO er koblet inn i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert lørdag 07.juli klokka 01.21.

19-åringen ble plukket opp i Wergelandsparken ved Kristiansand domkirke, og innbrakt til glattcelle ved Sentrum politistasjon klokka 12.45 i går fordi han var overstadig beruset. 19-åringen ble plassert på glattcelle, der han satt alene.

Livløs

Ifølge Ole Hortemo ved politistasjonen ble gutten sjekket rutinemessig hver halvtime. Like etter klokka 18 ble han funnet blek og livløs, og ambulansepersonell ble tilkalt.

Til tross for gjenopplivingsforsøk sto ikke livet til å redde, og klokka 18.35 ble gutten erklært død. Hortemo vil ikke kommentere om gutten var en kjenning av politiet.

Politiet kan ikke si noe om dødsårsaken før 19-åringen er obdusert.

Ikke på Quart

Det var stor aktivitet i arresten på politistasjonen i forbindelse med Quart-festivalen. Derfor ble gutten sjekket oftere enn hver halvtime, slik kravet er, sier Hortemo.

- Vi har ingen holdepunkter for å si at 19-åringen hadde noe med Quartfestivalen å gjøre, sier vaktsjef ved Sentrum politistasjon David Stamnes til Dagbladet.no.

- Han var ikke deltaker eller publikummer.

Det særskilte etterforskningsorganet SEFO er nå rutinemessig koblet inn for å etterforske saken.

Dommer Yngve Svendsen ved Kristiansand byrett er oppnevnt av SEFO til å lede etterforskningen.

- SEFO foretar nå avhør av polititjenestefolkene som var på jobb i det aktuelle tidsrommet. De har utført tekniske undersøkelser i arresten, og foretar nå taktiske undersøkelser, sier Stamnes.

- Vi har begjært obduksjon, som vil bli foretatt i begynnelsen av neste uke. Vi er også i gang med tekniske undersøkelser og avhør, men det er alt for tidlig å komme med noen konklusjon i saken, sier Yngve Svendsen, leder for SEFO Agder til Dagbladet.no.

I løpet av dagen har SEFO foretatt en rekke avhør, sikret teknisk materiale og gjort åstedsundersøkelser, melder NTB.