Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring døde på politistasjonen i Hamar

HAMAR (Dagbladet): For tredje gang på seks år bar politiet på Hamar i går en omkommet ut av politihuset. En overstadig beruset 19-åring overlevde ikke natta i fyllearresten. Politiets spesielle etterforskningsorgan (SEFO) i Hedmark og Oppland gransker saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld var den 19-årige vernepliktige gutten på utestedet Crescendo på Hamar, sammen med gode venner. 19-åringen hadde helgeperm.

Få timer seinere, under det politiet beskriver som en rutineinspeksjon, ble gutten funnet død i fyllearresten.

Frysninger

- Det er fælt å tenke på at jeg er den siste som så gutten ute i det fri. Jeg fikk frysninger på ryggen da jeg hørte han var død, sier daglig leder Lars-Erik Nordrum på Grotta pub. Nordrum stengte ølkrana og ringte politiet da den berusede unggutten ravet ned i kjellerlokalet rundt midnatt natt til i går.

Hjelpeløs

- Han var ikke i stand til å ta vare på seg sjøl, sier Nordrum til Dagbladet.

Han satt i går i avhør hos Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) i Hedmark og Oppland, og stemningen på rockepuben hans var dempet i går kveld.

Sint bekjent

Gårsdagens tragedie var ikke den første for 19-åringens foreldre: For et år siden døde 19-åringens bror i en bilulykke.

En bekjent av den omkomne reagerte med sinne da han i går hørte om dødsfallet.

- Politiet har et dårlig rykte når det gjelder å behandle unge og ruspåvirkede folk, sier mannen. Han mener at det ikke er tilfeldig at tre er døde i arresten på Hamar.

- Saken er under etterforskning av SEFO, så dette ønsker jeg ikke å kommentere, sier fungerende politimester i Hedmark, Martin Welhaven, til Dagbladet.

- Mannen var ikke i stand til å ta vare på seg selv, og ble tatt med til politihuset og innsatt i arrest. Under en rutineinspeksjon litt over klokka 03 ble mannen funnet livløs i cella.

Livreddende førstehjelp ble startet og ambulanse tilkalt, men litt over klokka 04 ble han erklært død på Hedmark sentralsykehus, avdeling Hamar.

- Har politiet i Hamar problemer med sitt forhold til unge og berusede personer?

- I utgangspunktet tror jeg ikke det. Vi er aktive og bruker ressurser på ungdom og rus, og det kan selvfølgelig oppstå situasjoner hvor vi oppfattes negativt. Dette oppleves som dramatisk, som en tragedie, sier politimester Martin Welhaven.

TRE DØDE PÅ SEKS ÅR: Fungerende politimester Martin Welhaven vil ikke kommentere dødsraten i fyllearresten på Hamar. En av 2000 arrestanter dør under oppholdet.
VARSLET POLITIET: Lars-Erik Nordrum ringte politiet da 19-åringen ravet inn i Grotta pub. Tre timer seinere var odølen død.
Hele Norges coronakart