Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring dømt for nettovergrep mot gutter

En 19 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt for nettovergrep han utførte mot mindreårige gutter da han selv var 16 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem gutter i alderen 10 til 14 år ble ofre for mannens nettovergrep, skriver Stavanger Aftenblad.

I nettsamtaler utga han seg for å være en jente og utfordret de unge guttene til å utføre seksuelle handlinger, i bytte mot at de skulle få poeng. Guttene så ikke hvem de chattet med, men flere av dem trodde de hadde blitt kjærester med personen de trodde var en jente.

«Denne kjæresteforbindelsen er brukt på en kynisk og manipulerende måte for å få de fornærmede til å gjøre ting de klart ga uttrykk for at de egentlig ikke hadde lyst til», skriver tingrettsdommer Mette Thorsen i dommen.

Mannen slipper imidlertid fengselsstraff og dømmes til 180 timers samfunnsstraff. En enstemmig rett peker på at tiltalte selv var ung, at han erkjente forholdene allerede i det første avhøret og at saken har ligget inaktiv hos påtalemyndigheten i to år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!