Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring drept av politiet

KALMAR (Expressen/Dagbladet): Magnus Carlsson (19) forsøkte å kjøre over to politimenn. Det oppsto tumulter og et skudd gikk av. Dette er politiets versjon av gårsdagens drama i den svenske byen Kalmar, der Carlsson ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus' venn, som var med på ferden, sier politiet lyver.

Sola steker over asfalten på innfarten til Lindsdal, sør for Kalmar. Glassplinter og store blodflekker vitner om det som hendte seint lørdag kveld:

Den 19 år gamle Magnus Carlsson ble skutt og drept av en politimann.

Politiet fikk ved 22-tida lørdag melding om en BMW de trodde var stjålet, som sto ved veikanten med to unge menn i. Da de to fikk øye på politibilen, satte de av gårde i stor fart.

- Noen ganger skjente bilen over på feil side av veien, og politimennene mistenkte at føreren var påvirket av narkotika, sier intendant Ulf Eriksson ved politiet i Kalmar.

Tumulter

Politiet klarte å stoppe Carlsson og vennen Johan Ankarman (18). Da to politimenn gikk for å undersøke, forsøkte Carlsson å kjøre dem ned, hevder politiet.

- Tumulter oppsto når han skulle anholdes og et skudd ble løsnet, sier Sven-Erik Karlson ved politiet i Kalmar. Skuddet traff Carlsson, og han døde seinere av skadene.

Annen versjon

Johan Ankarman har en helt annen versjon av historien. Bilen de kjørte tilhørte Carlsson, men faren var oppført som eier. De hadde vært på fest. Ifølge Ankarman sto de i veikanten fordi de hadde gått tomme for bensin. De hadde nettopp vært på en stasjon med en kanne, og hadde fylt opp tanken igjen. Ankarman hevder at de ikke så politibilen som forfulgte dem.

- Politiet kjørte inn i oss og stoppet oss. Magnus forsøkte ikke å kjøre over noen, sier Ankarman. Ifølge ham var det politiet som opptrådte svært brutalt.

Etterforskning

Sjefanklager Lisbeth Johansson i Linköping undersøker nå om det skal reises tiltale mot politimannen for å ha forvoldt en annens død.

Magnus Carlssons far ante ingenting før to politimenn kom med sørgebudskapet i går morges:

- Hvordan kan politiet skyte i hjel en 19 år gammel gutt?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media