19-åring erkjenner å ha tatt kvinne som gissel

Holdt kioskansatt fanget i en time på Sagene i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som tirsdag tok en kvinne som gissel på Sagene i Oslo erkjenner de faktiske forhold, ifølge politiinspektør Audun Kristiansen ved Oslo politidistrikt.

* Les også: Gisseltakeren: - Jeg vil ha et bedre liv i Norge

Mannen er siktet for frihetsberøvelse og trusler etter at han sent tirsdag kveld tvang seg inn i en videokiosk på Sagene i Oslo og holdt en kvinnelig ansatt som gissel i en time og et kvarter. Han er varetektsfengslet i fire uker.

- Vi har avhørt ham og han har erkjent det meste av de faktiske forhold, sier politiinspektør Audun Kristiansen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Han vil ikke gå inn på det konkrete hendelsesforløpet eller hva mannen har oppgitt som motiv for gisseltakingen. Mannen fortalte et vitne at han var fortvilt og skuffet over at han ikke hadde noe sted å bo i Norge.

Kristiansen håper saken raskt kan komme opp for domstolen.

- Vi prøver å få berammet saken så raskt som mulig, men jeg kan ikke antyde noen tidshorisont. Det er tingretten som berammer, sier han.

(NTB)

STORAKSJON: Politiet klar til å aksjonere mot gisseltakeren i storkiosken i Arendalsgata til høyre i bakgrunnen. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
STORAKSJON: Politiet klar til å aksjonere mot gisseltakeren i storkiosken i Arendalsgata til høyre i bakgrunnen. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer