Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring erkjente straffskyld for drap på asylmottak

Ber om at han dømmes for forsettlig drap. 

DRAP: En 17 år gammel jente ble knivstukket og drept på et asylmottak i Sunndal på Nordmøre i 2015.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
DRAP: En 17 år gammel jente ble knivstukket og drept på et asylmottak i Sunndal på Nordmøre i 2015. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19 år gammel eritreer erkjente i Nordmøre tingrett straffskyld for å ha drept sin 17 år gamle kjæreste på et asylmottak i 2015.

Den 17 år gamle eritreiske jenta ble knivstukket og døde av skadene om kvelden 19. november 2015. Drapet skjedde på Sunndal asylsøkermottak, der jenta bodde.

Tiltalte, som da var 18 år gammel, stakk fra åstedet etter knivstikkingen. Han bodde ikke på asylmottaket, men ble pågrepet ikke lenge etter, og allerede i de første politiavhørene fortalte han at han hadde drept jenta.

19-åringen er tiltalt for overlagt drap og erkjente straffskyld i Nordmøre tingrett da saken startet mandag. Han skal nå huske mye mer enn i tidligere avhør, og han forklarte i detalj om hva som skjedde, ifølge NRK.

Forsvareren hans, advokat Jørgen Riple, opplyser til NTB at de mener at drapet ikke var overlagt, og vil derfor be om at 19-åringen dømmes for forsettlig drap.

- Vi kommer derfor til å prosedere på lengden av straffereaksjonen, sier Riple.

17-åringen ble stukket 36 ganger med kniv forskjellige steder på kroppen. Hun døde av skadene etter kort tid.

Saken er beregnet å være ferdig på onsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media