Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overfall i Bergen:

19-åring fengslet for voldtektsforsøk. Har ingen god forklaring på hvorfor han gikk til angrep på Monica (30)

Fengslet i fire uker.

BANKET OPP: Monica Reistad ble banket opp og skal ha blitt voldtektstruet 27. oktober. Nå er en mann siktet og varetektsfengslet for forholdet. Foto: Privat
BANKET OPP: Monica Reistad ble banket opp og skal ha blitt voldtektstruet 27. oktober. Nå er en mann siktet og varetektsfengslet for forholdet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 19 år gammel mann, som skal være en kjenning av politiet, er varetektsfengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud, siktet for å ha forsøkt å voldta Monica Reistad (30).

Mannen har ingen god forklaring på hvorfor han gikk løs på Reistad med grov vold, men nekter for voldtektsforsøk, skriver Bergens Tidende. Avisen skriver at mannen har sagt i avhør at Reistad var et tilfeldig offer.

Tenåringen erkjenner straffskyld for volden, men ikke for voldtektsforsøk. Han har forklart at han var ruset og frustrert den aktuelle kvelden, skriver Bergensavisen.

Mannen forsvarer opplyser at fengslingskjennelsen vil bli anket til lagmannsretten. Inntil da må 19-åringen sitte fengslet.

Banket opp

Monica Reistad ble ble natt til torsdag 27. oktober slått og sparket i hodet av en mann som truet med å voldta eller drepe henne. Hendelsen fant sted ved 03-tiden. En mann ble etterlyst med bilde.

Det var rett før hun satte nøkkelen i inngangsdøra der hun bor skjedde det. En ukjent mann overfalt henne. Politiet gikk ut og etterlyste en person med bilde som hadde vært i området i det aktuelle tidsrommet.

- Jeg la merke til at han sto på den andre siden av veien først. Så hørte jeg noen løpe. Plutselig sto han foran døra mi, sa Reistad til Dagbladet, som sa at en av grunnene til at hun sto fram i media var at hun ville ta hevn overfor den aktuelle gjerningsmannen som slo og slo helt fram til Monica klarte å skrike om hjelp høyt nok til at han løp fra stedet.

Feiring

Dette sa Reistad til Dagbladet om pågripelsen:

- Det føles som en stor seier. Jeg tenkte på å ta fram champagnen, bare synd at jeg ikke hadde det. Jeg får ta meg et glass champagne på byen, sa Reistad, som fredag tenkte å ta seg en tur på byen for første gang siden hendelsen fant sted.

- Det har vært viktig for meg å ikke sitte og ha det kjipt, føle meg som et offer. Nå føler jeg meg heller som en vinner etter å ha brukt de tilgjengelige verktøyene jeg har til å få ham pågrepet, sier Reistad, som forteller at hun er en person som har vanskelig for å holde kjeft når noe er urettferdig.

- Jeg fortjener en feiring nå! Bergens gater er litt tryggere, sier Reistad.

Mannen som lørdag ble varetektsfengslet er ifølge BT også siktet for familievold, og påtalemyndigheten fikk medhold i at det forelå gjentakelsesfare.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!