19-åring fengslet i to uker etter brannene i Tønsberg

Erkjenner ikke straffskyld.

BOBIL BRANT OPP: En bobil som sto parkert bare et steinkast fra blokka som brant, ble også satt fyr på og totalskadd. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
BOBIL BRANT OPP: En bobil som sto parkert bare et steinkast fra blokka som brant, ble også satt fyr på og totalskadd. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 19 år gamle mannen som er siktet for de tre brannene i Tønsberg denne uka, ble i dag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, to uker kortere enn politiet ønsket.

19-åringen får heller ikke tilgang til tv eller aviser den første uka.

- Samme person - Vi mener det er viktig at mannen sitter fengslet fordi vi er i en innledningsfase av en alvorlig sak, sier fungerende visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

- Det er viktig at vi får etterforske saken uten at siktede får anledning til å påvirke våre undersøkelser. Etter vår oppfatning er dette viktig både for hans del og vår del, sier han videre.

Politiet er sikre på at samme person eller personer står bak alle de tre brannene natt til onsdag.

- Det er helt usannsynlig at tre branner skulle oppstå på samme sted i samme tidsrom, har Sakrisvold tidligere sagt til Dagbladet.

40 evakuert 19-åringen er siktet på bakgrunn av vitneavhør og tekniske funn. Han har selv tilknytning til den brannrammede boligblokka på Kaldnes.

Totalt 40 personer ble evakuert, og 14 sendt til legevakta som følge av brannen. Heisen var satt fyr på innvendig, og flere beboere måtte hentes ned fra balkongen. Mange opplevde brannen som svært dramatisk.

- Fluktveien vår ble satt i brann. Vi kunne dødd, sa beboer Linn Asbjørnsen (22) til Dagbladet.

Samtidig brant ei seilskøyte som ligger fortøyd bare 20 meter fra blokka, i tillegg gikk en bobil parkert bare et steinkast unna opp i røyk.

- Uskyldig 19-åringen nekter straffskyld for de tre brannene.

- Han sier han er uskyldig. Vi ba om løslatelse fordi vi mener vilkårene for fengsling ikke er til stedet. Han er en skoleelev som er redd for å miste skoleplassen og et helt skoleår, sier mannens advokat Knut H. Strømme til tb.no.

Han opplyser videre at han vil drøfte med sin klient hvorvidt de skal anke avgjørelsen om varetektsfengslingen eller ikke.