Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

19-åring fikk tre år for voldtekt av drosjesjåfør

Voldtekten fant sted i juni i år da han var på vei hjem etter en bytur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19-åring fra Arendal er dømt til fengsel i tre år og tre måneder etter å ha voldtatt en kvinnelig drosjesjåfør.

Voldtekten fant sted i juni i år da 19-åringen var på vei hjem etter en bytur. Selv beskrev han i retten drosjeturen som «helt ordinær», men innrømmet at han hadde vært beruset, skriver Agderposten.

Ettersom det ble funnet DNA-spor fra tiltalte i drosjesjåførens ansikt festet Aust-Agder tingrett ikke lit til forklaringen fra 19-åringen og kjente ham skyldig i voldtekt.

Mannen lyktes ikke med å fullbyrde noe samleie med kvinnen, men retten er likevel ikke i tvil om at det dreide seg om seksuell omgang i strafferettslig forstand.

Retten la i skjerpende retning vekt på at tiltalte så sent som i fjor ble dømt til samfunnstraff for seksuelt krenkende atferd, og la også vekt på at drosjesjåfører har et særlig behov for vern.

Kvinnen har måttet slutte som drosjesjåfør etter voldtekten, og ble tilkjent til sammen 175.000 kroner i oppreisningserstatning, inntektstap og dekning av utgifter hun hadde etter overgrepet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media