Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 19-åring i hasjrus prøvde å kjøre ned Moses (30)

Moses (30) klarte så vidt å hive seg av sykkelen og unna bilen som kom bak ham i rasende fart.

BLE NESTEN PÅKJØRT: Moses Nkemataji Nckotaji (30) fra Kamerun ble nesten påkjørt på sykkelen sin da han var på vei til jobb som avisbud for Aftenposten i mars i år. —Jeg var livredd, sier han. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
BLE NESTEN PÅKJØRT: Moses Nkemataji Nckotaji (30) fra Kamerun ble nesten påkjørt på sykkelen sin da han var på vei til jobb som avisbud for Aftenposten i mars i år. —Jeg var livredd, sier han. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mandag må sjåføren (19) møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å kjøre på 30-åringen.

- Jeg var livredd. Jeg kunne ikke forstå hvorfor bilen stadig forsøkte å kjøre meg ned, sier Moses Nkemataji Nckotaji (30) fra Kamerun til Dagbladet.

Episoden skjedde om morgenen den 24. mars i år ved Marienlyst i Oslo. Moses var på vei til avisbud-jobben sin for å sykle sin vanlige Aftenposten-rute i 03.30-tida da plutselig en rød Volkswagen Golf kom bak ham.

- Jeg syklet i sykkelfeltet da bilen kom. Han kjørte i sykkelen min bakfra og jeg falt av. Heldigvis kom jeg uskadd unna, sier Moses, som til vanlig er student på Universitetet i Oslo.

- Seks ganger
Men det stoppet ikke der. Moses kom seg tilbake på sykkelen, men bilen kom stadig tilbake. Fire ganger til kjørte den røde bilen i rasende fart rett forbi ham, beskriver mannen.

- Den sjette gangen den kom syklet jeg på gangveien, men han kom så nærme at jeg måtte kaste meg av sykkelen og over et gjerde. Det var kjempeskremmende, sier 30-åringen, som ikke aner hvilket motiv personen i bilen hadde.

- Enten må han ha vært full eller rasist, sier han.

Nekter straffskyld
19-åringen innrømmer at han var i hasjrus da han kjørte etter avisbudet, men nekter straffskyld for tiltalen om forsøk på legemsbeskadigelse under skjerpede omstendigheter, ifølge mannens forsvarer, advokat Roy Peder Kulblik.

- Han og en kamerat var ute og kjørte den kvelden. Det var meningsløs oppførsel å følge etter mannen på denne måten, men han forsøkte aldri å kjøre på ham. Han sier han ønsket å tulle og skremme mannen, sier Kulblik til Dagbladet.

Passasjeren i bilen er ikke tiltalt i saken. 19-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media